Ország-világ

2009.10.26. 19:10

Benyújtotta a kormány a korrupcióellenes törvénycsomagot

Benyújtotta a kormány a korrupcióellenes, három javaslatból álló csomagját hétfőn az Országgyűlésnek.

MTI

A parlamenti honlap adatai szerint a kabinet két törvényjavaslatot és egy országgyűlési határozati javaslatot terjesztett be. A törvényjavaslatok a Közbeszerzési és Közérdekvédelmi Hivatalról, illetve a tisztességes eljárás védelméről szólnak. A határozati javaslat pedig a közszféra etikai kódexeinek megújítását szorgalmazza.

A korrupció elleni javaslatok érdemben módosítanák a közbeszerzési törvényt, több helyen módosítanák a büntető törvénykönyvet, pontosítanák a polgári perrendtartásról szóló törvényt, valamint több ponton kiegészítenék a tisztességtelen piaci magatartás tilalmáról szóló törvényt is.

Bajnai Gordon vasárnap jelentette be, hogy korrupcióellenes csomagot kezdeményez a kabinet.

Mint mondta, a kormány által a múlt szerdán elfogadott csomag nem varázsszer, de érdemi előrelépést hoz ezen a területen. A javaslat célja, hogy sokan legyenek érdekeltek a korrupciós ügyek felszámolásában, az érintetteket pedig sokkal jobban elrettentsék ettől - közölte a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában