Hallgassa élőben!

Bill Gates személyesen mutatta be a Tablet PC-t

A Microsoft vezére, Bill Gates személyesen mutatta be a régóta várt Tábla PC-t, mely új fejezetet nyithat a személyi számítástechnika történetében. A nagyszabású rendezvényen a Microsoft mellett felsorakoztak a Tábla PC mellett elkötelezett hardver-, szoftver- és mikrochipgyártó cégek is.

A bemutatón az Acer, a Fujitsu, a HP, a Motion Computing, az NEC, a Tatung, a Toshiba America Information Systems, valamint a Viewsonic piacra érett fejlesztésit mutatták be, melyek között éppúgy megtalálhatók a billentyűzettel ellátott, és az anélküli hardverek. A fenti gyártók mellett a Matsushita Electric is bejelentette, hogy a Panasonic márkanév alatt hamarosan piacra dobja saját gyártmányú Tábla PC-jét.
A Windows XP operációs rendszer e speciális hardverre fejlesztett változatát, a Windows XP Tablet PC Editiont (melyről részletesebb információt hamarosan a Windows rovatban lehet olvasni) futtató újabb generációs notebookok már felismerik a kézírást is; az adatbevitel immár nemcsak a billentyűzet és az egér segítségével lehetséges, hanem egy digitális ceruzával is. Az eredmény egy olyan újszerű hordozható számítógép, melyet gyakrabban használhatunk, mint a korábbi notebookokat; helyhez kötetlenül: találkozókon, értekezleteken, egyetemi előadásokon stb.
„A Tábla PC premierje a mobil számítástechnika új fejezetét jelenti. Csak a képzeletünk szabhat határt annak, hányféleképpen használhatjuk ezeket a lélegzetelállító számítógépeket˝ – mondta Bill Gates. „ A Tábla PC nagyszerű példája annak, hogyan is alkalmazkodik a számítógép az emberi munkavégzéséhez, legyen szó akár egyszerű jegyzetelésről, vezeték nélküli hálózaton történő információcseréről vagy éppen egyszerű dokumentumok olvasásáról.”
Gates bejelentette, hogy több prominens amerikai napilap és magazinkiadó – többek között a Financial Times, a New York Times, a Forbes és a Slate magazin jelezte, együtt kíván dolgozni a Microsofttal annak érdekében, hogy kiadványaik a Tábla PC-ken is olvashatóak legyenek. A Tábla PC-re egyébként már több nagy cég is fejlesztett speciális alkalmazásokat. A legnevesebb gyártók közt megtalálható a Corel, az SAP, az Adobe, a Groove Networks, a ScanSoft valamint a Siebel Systems.
Az Intel, a Transmeta és a VIA Technologies fejlesztéseinek köszönhetően a Tábla PC-k alacsony energiafelhasználású chipekkel működnek. A Tábla PC-k a mai naptól kaphatóak az Egyesült Államokban, a fogyasztói árakat a gyártók határozzák meg.

Kutyaparádé volt Pusztaszeren – Galéria
Kuvaszfesztivált tartottak szombaton Pusztaszeren, a focipályán. A magyar vadász- és pásztorkutya fajták, vagyis a komondor, a kuvasz, a puli, a pumi, a mudi, a sima és a drótszőrű vizsla, az erdélyi kopó és a magyar agár mutatkozott be a szépszámú érdeklődőnek.
Falunapon mulattak a balástyaiak - Galéria
A pénteken kezdődött falunapokat szombaton folytatták Balástyán, melyen minden korosztály megtalálta a számára legkedvesebb programot. A legnépszerűbbnek – nyugodtan állíthatjuk – az exatlon bizonyult, amit lazább verzióban próbálhattak ki a jelenlévők. A falunaphoz kapcsolódva rendezték meg az önkéntes tűzoltók megyei versenyét, melyet a szegváriak nyertek meg.
Hétfőn felhős időre készüljön
Többfelé várható csapadék, 14 és 19 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.
Áder János elárulta, miről beszélgettek Ferenc pápával
A klímaváltozás, a teremtett világ és a magyar családok védelme is szóba került a múlt vasárnapi találkozón.
Így fogunk dolgozni és játszani a jövőben: Xiaomi Pad 5 és AIoT
Nemzetközi termékbemutatón mutatták be a Xiaomi Pad 5-öt, valamint számos AIoT terméket, amelyek tovább bővítik a Xiaomi okos otthon megoldásainak és viselhető eszközeinek kínálatát.
Mészáros Márta Kossuth-díjas filmrendező 90 éves
Az elmúlt évtizedben több nemzetközi filmfesztiválon ismerték el életművét.