Ország-világ

2012.09.07. 14:54

Biztonsági okokból nem közlik Safarov tartózkodási helyét

Megváltoztatták Ramil Safarov, a Magyarország által Azerbajdzsánnak kiadott azeri katonatiszt lakhelyét - írta pénteken a News.Az azeri hírportál.

MTI

Safarov apja egy interjúban elmondta, hogy fia igazából nem lakik velük. "Ramillal csak megérkezése napján találkoztam, utána már nem láttam. Nem jár haza. Nem ismerem tartózkodási helyét és címét" - mondta. Sahib Safarov hangsúlyozta, hogy fia az azeri hadsereg tisztje, és a védelmi minisztérium rendelkezésére áll. "Azt mondták nekem, hogy jól van" - tette hozzá az apa.

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek. Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal (az első híradások még a kapcsolatok megszakításáról szóltak, de Jereván ezt később pontosította). Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 2-án hivatalába kérette Azerbajdzsán budapesti nagykövetét, akit diplomáciai jegyzékben arról tájékoztatott, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában