Ország-világ

2013.02.12. 17:42

Biztonságos szórakozás: partibusz közlekedik Pécsen

Partibusz közlekedik február 15-től éjszakánként Pécsen, segítve a szórakozó fiatalok biztonságos hazajutását.

"Partibusz" közlekedik február 15-től éjszakánként Pécsen, segítve a szórakozó fiatalok biztonságos hazajutását.

Páva Zsolt fideszes polgármester kedden a baranyai megyeszékhelyen sajtótájékoztatón elmondta: a járatok az önkormányzat, a Tüke Busz Zrt. és a szenvedélybetegségek megelőzését, kezelését végző Indit Közalapítvány összefogásának eredményeként indulnak el, március végéig kísérleti jelleggel. A menetrendet és útvonalat a tesztidőszak végére alakítják ki.

Hozzátette, hogy a "partibusz" hétfő és vasárnap kivételével mindennap jár majd a fontos közlekedési csomópontok, vendéglátóhelyek érintésével. A hajnali 2 óra 35 perckor induló buszon a rendre biztonsági őr ügyel.

Szemelyácz János, Indit Közalapítvány kuratóriumi elnöke arról szólt, hogy a "partibusz" annak a kampánynak a része, amelynek keretében a szórakozóhelyeket is szeretnék biztonságosabbá tenni. Az ehhez szükséges feltételrendszert a vendéglátósokkal közösen tervezik kidolgozni. A biztonságos szórakozóhely cím elnyerésének feltétele lenne például a mosdókban a hideg ivóvíz, továbbá a pihenési, levegőzési lehetőség, s olyan szakember jelenléte, aki képes segíteni az alkohol vagy drog miatt rosszul lett fiatalokon.

Szemelyácz János reményét fejezte ki, hogy a kampánynak köszönhetően a korábbinál kevesebben válnak áldozattá vagy bűnelkövetővé a szórakozással összefüggésben.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában