Ország-világ

2009.08.19. 17:43

BKV: A szóvivő visszautasítja Tarlós István vádjait

Visszautasítja Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének állításait Horváth Éva, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szóvivője, aki a valótlanságok miatt jogi lépéseket is tett az ügyben.

A szóvivő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: fenntartja korábbi nyilatkozatát, miszerint BKV-s szerződéséről, annak folytonosságáról Kocsis Istvánnal, a BKV vezérigazgatójával tárgyalt személyesen, és a vele megállapodottak szerint, azaz Kocsis kérésére volt hatályos a szerződése keddig.

Horváth Éva szerint a vezérigazgató a határozatlan idejű szerződését bármikor felmondhatta volna már korábban is rendes, harmincnapos felmondási idővel, de Kocsis István az elmúlt 12 hónapban ilyenfajta kezdeményezést a keddi sajtóhírekig nem tett.

"Úgy tűnik, a BKV Zrt. vezérigazgatójának mostanában bizonyos ügyekben, amik a BKV-nál történnek, valamilyen oknál fogva hiányosak az emlékei, többek közt így az én foglalkoztatásomat illetően is" - fogalmazott.

A közleményben a szóvivő leszögezte: nem közszereplő és nem köztisztviselő, így tájékoztatási kötelezettsége sincs.

Megismételte keddi nyilatkozatát, miszerint az Index internetes portálon közölt cikkben írt, a valós havi fizetését felülmúló havi nettó 300 ezer forintos juttatását nem találja sem a bankszámláján, sem a szerződésében, hasonlóan a cikkben megjelent 10 milliós összegű – vagy azt meghaladó - prémiumához.

Horváth Éva közölte, a hírportál és a cikk szerzője, azaz a valótlanságokat, vagy rágalmazásokat lehozó médiumok ellen kedden megtette a szükséges jogi lépéseket. A vele kapcsolatos, azóta elhangzott vádaskodó nyilatkozatok ügyében is jogi lépést kezdeményezett egyes személyek ellen - fűzte hozzá.

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján közölte, a fővárosi ellenzék a közeljövőben sorozatban fog az ügyészséghez fordulni, mivel úgy látják, remény sincs arra, hogy a BKV-nál és a főváros vezetésében történtekről a közvélemény hiteles tájékoztatást kapjon. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője példaként öt ügyet említett, amelyekkel a vádhatósághoz fordulnak. Ezek négy tanácsadói szerződéssel, valamint Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettes szóvivőjének - akit Tarlós István H. É.-ként említett - párhuzamos munkaköreivel kapcsolatosak.

Miután a sajtó megtudta és kedden nyilvánosságra hozta, hogy a BKV-t felügyelő Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes (MSZP) szóvivőjét a BKV alkalmazza főállásban, a fővárosi közlekedési vállalat vezérigazgatója bejelentette, rendes felmondással megszüntették a szóvivő munkaviszonyát.

Az Index.hu hírportál kedden hozta nyilvánosságra, hogy a BKV-t felügyelő szocialista főpolgármester-helyettes szóvivője, Horváth Éva 2007 elején került a 4-es metró projekt keretében a közlekedési vállalathoz. Néhány hónapig a metróprojektet koordináló DBR igazgatóság szóvivője volt, ám 2008 elejétől már Hagyó Miklós belső embereként tűnt fel a hírekben.

Címkék#BKV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában