Ország-világ

2009.03.09. 07:56

Bokros szerint az MDF felismerte a benne rejlő lehetőségeket

Bokros Lajos szerint azok az értékek, az a program lehet a modern Magyarország megteremtésének útja, amelyet ő képvisel, és ezt felismerte a Magyar Demokrata Fórum (MDF) is.

Ez az oka annak, hogy a párt őt kérte fel listavezetőnek az európai parlamenti választásokon - mondta el Bokros Lajos a Magyar Telelívizó A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este. A volt szocialista pénzügyminiszter úgy véli, "a puding próbája az evés", tehát ki fog derülni, hasznot vagy kárt okoz a pártnak, hogy őt jelölték a lista élére.

[namelink name="Bokros Lajos"] úgy látja, az a politikai értékrendszer, amelyet 14 éve képvisel, felértékelődött, azonban ezzel nem ő lett más, a kihívások változtak meg, más idők járnak. Úgy gondolja, a társadalomnak az a legfőbb érdeke, hogy minél előbb kiutat találjon a válságból, erre azonban a jelenlegi kormány nem alkalmas. "A mostani kormány nem válságkezelő kormány, ugyanis semmit sem kezel a válságon" - mondta a politikus. Az MDF ajánlatát megtisztelőnek és korrektnek tartja, és úgy véli, az általa képviselt program és a párt érdekei egy irányba tartanak.

A volt szocialista pénzügyminiszter jelölése megosztja a Magyar Demokrata Fórumot: a választmány 48- 44 arányban döntött a Bokros vezette lista mellett, amelynek második helyén Habsburg György, ötödik helyén pedig Dávid Ibolya áll. A párt néhány meghatározó politikusa nem ért egyet ezzel a döntéssel. Csáky András húsz év után határozott úgy, hogy elhagyja a pártot. Azt, hogy kilép- e a frakcióból, még nem tudni. Ha ez így történik, az MDF nehéz helyzetbe kerül, ugyanis ebben az esetben a képviselőcsoport létszáma a küszöb alá kerül, ezért keresniük kell valakit, aki csatlakozik hozzájuk. Csáky mellett Olajos Péter - európai parlamenti képviselő - is elhagyja a pártot. Bokros Lajos nem kívánta kommentálni a történteket, azonban annyit elmondott, hogy nem szeretne belefolyni az MDF belső ügyeibe. "A puding próbája az evés, lássuk meg, hogy mi történik a Pünkösd utáni héten"- mondta a politikus. Ügy véli, az emberek ismerik őt annyira, hogy tudják, amennyiben őt választják, nem zsákbamacskát vesznek.

Az MDF listavezetője tiszteli azokat is, akik ragaszkodnak a régi rendhez és nem támogatják őt, de nem ért egyet velük: "Minden tisztelete azoké is, akik a 44 nem szavazatot adták le, bár nem volt igazuk. A XXI. század kihívásaira nem lehet többé XX. századi válaszokat adni"- mondta Bokros Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában