nyomoznak

2020.09.25. 19:00

Bollywoodban vizsgálódik az indiai kábítószerellenőrzési hatóság

Egy népszerű filmsztár, Szusant Szingh Radzsput júniusi halálával kapcsolatban.

Számos bollywoodi hírességet is kikérdeznek az indiai szövetségi hatóságok egy kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt folytatott vizsgálatban, amely egyre nagyobb port ver fel az indiai médiában.

A Kábítószerellenőrzési Hivatal (NCB) egy népszerű bollywoodi filmsztár, Szusant Szingh Radzsput júniusi halálával kapcsolatban kezdett nyomozni, aki otthonában halt meg gyanús körülmények között.

Az ügyben zajló vizsgálatban a héten már a filmipar számos ismert személyiségét kikérdezték, köztük producereket, ügynököket és egy divattervezőt. Azt igyekeznek felderíteni, hogy milyen kapcsolat lehet a filmipar és a drogkereskedelem között.

A kábítószerellenes hatóság szombaton Dipika Padukonét hallgatja ki Mumbaiban az indiai média értesülése szerint. A 34 éves Padukone az egyik legjobban fizetett sztár Bollywoodban.

„Nem tudjuk, ki lesz a következő. Elég ijesztő” – mondta el egy magát megnevezni nem kívánó bollywoodi producer, aki hozzáfűzte, attól tartanak, hogy további nagy sztárokra is kiterjed a vizsgálat.

Radzsput haláláról a mumbai rendőrség először azt állította, hogy véletlenül következett be, a helyi média ellenben öngyilkosságról írt.

A szövetségi rendőrség most azt is vizsgálja, hogy nem gyilkosság történt-e.

Az NCB szeptember elején letartóztatta Rhea Csakrabortit, aki állítólag Radzsputtal randevúzott, mikor a sztár meghalt, és azzal vádolták meg, hogy aktív szerepe volt egy kábítószerterjesztő szindikátusban. Jelenleg Csakraborti és fivére is börtönben van Mumbaiban.

Az évi 191 milliárd rúpiát (811 milliárd forintot) termelő indiai filmiparnak, amelyben domináns szerep jut a mumbai székhelyű Bollywoodnak, a járvány miatt nehéz éve van, a mozik pedig továbbra is zárva tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában