Hallgassa élőben!

Boris Johnson: az orvosoknak és ápolóknak köszönhetem az életem

Hetedik éjszakáját töltötte kórházban a brit miniszterelnök, akinél tíz nappal ezelőtt diagnosztizálták a koronavírust. Boris Johnson köszönetet mondott a londoni St. Thomas kórház dolgozóinak, orvosoknak és nővéreknek. A brit miniszterelnök úgy fogalmazott, nekik köszönheti az életét, ezért pedig nem tud elég hálás lenni, mi több, az életével tartozik nekik.

Az 55 éves Boris Johnson már nem szorul intenzív kezelésre, csütörtökön átvitték egy normál kórterembe, de egyelőre nem lehet tudni, mikor engedik ki. A Downing Street tájékoztatása szerint felépülése jó ütemben halad, főleg filmeket néz és rövid sétákat tesz a kórházi osztályon – írja a Sky News alapján az Origo.

A portál azt is megemlíti, hogy a brit miniszterelnök rendszeres tájékoztatást kap várandós élettársának állapotáról, akinél félő volt, hogy szintén elkapta a koronavírust. Azóta kiderült, Carrie Symonds nem beteg, és nem volt szükség szűrővizsgálatra. A miniszterelnök és élettársának közös gyerek nyáron fog megszületni.

A hírportál hozzátette, az állami egészségügyi szolgálat (NHS) tagjait – akik közvetlenül részt vesznek a koronavírus-fertőzöttek kezelésében – többször is tesztelték koronavírusra. Hivatalos adatok szerint az NHS dolgozói közül 19-en haltak meg a koronavírus okozta betegségben a járvány kitörése óta.

Friss adatok szerint az Egyesült Királyságban vasárnapig 79 885 dokumentált fertőzött, 9875 halálos áldozat és 625 gyógyult volt.

Boris Johnsont átmenetileg Dominic Raab brit külügyminiszter helyettesíti.

Hozzászólások

Hirdetés
Örökbefogadás – Kérdezz-felelek
Hirdetés
Zöldségekkel is harcolhatunk a klímaváltozás ellen
Lopással vádolják Tolvai Renit
Szuperdögös fellépőruhájáról többet beszélnek, mint az előadott dalról – Tolvai Reni szettje ugyanis óriási balhét generált az interneten. Sokak szerint az ötlet nem eredeti, mert egy világhírű tervező ruháját másolja.
Megjelentek a Magyar Közlönyben a védelmi intézkedésekről szóló rendeletek
Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón jelentette be, hogy ismét maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön.
Kocsis Máté: kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak (videó)
A Fidesz frakcióvezetője érdekes videót talált és osztott meg közösségi oldalán.
Gulyás Gergely: a magyar-bajor kapcsolatok túlmutatnak a napi véleménykülönbségeken
A Miniszterelnökséget vezető miniszter III. Lajos halálának századik évfordulóján tartott megemlékezésen vett részt Münchenben.
Nagy István: a legnehezebb időkben is helyt áll a magyar mezőgazdaság
A gazdák korábban nem látott kihívásokkal szembesültek, ám a belföldi élelmiszerellátás soha nem került veszélybe.
Egy háromgyerekes anyuka is szörnyethalt a mélykúti hármas karambolban
Hármas karambol történt az 55-ösön, Mélykútnál csütörtök este. A balesetben két ember meghalt, három személyt kórházba szállítottak.