Ország-világ

2019.02.11. 11:59

Brutális gyilkosság - 15 éves ölt egy fehéroroszországi iskolában

Agyonszúrt egy tanárnőt és egy diákot egy 15 éves iskolás hétfőn Fehéroroszország egyik iskolában, két további diák megsebesült.

MTI

Agyonszúrt egy tanárnőt és egy diákot egy 15 éves iskolás hétfőn Fehéroroszország egyik iskolában, két további diák megsebesült - közölte a belügyminisztérium.


A gyilkosság a Minszki területen lévő Sztolbci település egyik iskolájában történt - írta a TUT.BY hírportál. Egy 15 éves diák reggel 8 órakor - egy konfliktust követően - behatolt az osztályterembe, és késsel nyakon szúrta a tanárnőt, és három másik diáktársát is megsebesítette. A tanárnő és egy gyerek belehalt sebesüléseibe. Két másik diákot kórházba szállítottak.


A történtek után a tettes elrejtőzött, a hatóságok hajszát indítottak ellene. Két-három órára rá elfogták. A híradások szerint a tettes a támadás előtt eltávolította oldalát egy meg nem nevezett közösségi portálról.


Az UNIAN ukrán hírügynökség emlékeztetett arra, hogy tavaly október 17-én egy 18 éves diák a Krím félszigeti Kercs műszaki szakiskolájában követett el robbantásos és lőfegyveres támadást. Huszonegyen meghaltak, ötvenen kórházba kerültek különböző mértékű sebesülésekkel, erről ITT olvashatnak bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában