Ország-világ

2013.11.21. 14:57

Budapesti járatokat is érint a zágrábi repülőtéri-sztrájk

A repülőtér forgalma csütörtök délelőtt tíz órakor állt le és szombaton nulla órától indul újra. A dolgozók létszámleépítés miatt sztrájkolnak.

Közel 48 órás sztrájk bénította meg a zágrábi repülőteret, amelynek a dolgozói attól tartanak, hogy komoly elbocsátást hajt majd végre az új tulajdonos. A munkabeszüntetés budapesti járatokat is érint.

A repülőtér forgalma csütörtök délelőtt tíz órakor állt le és szombaton nulla órától indul újra.

A zágrábi légikikötő közleménye szerint a légitársaságok alternatív repülőtereket használnak a két nap során, vagy törölték járataikat.

A sztrájk miatt törölték a Qatar Airways Budapestről induló és Zágrábból érkező járatát csütörtökön és pénteken.

A munkabeszüntetést szervező szakszervezetek attól tartanak, hogy a zágrábi repülőtér mintegy 800 dolgozója elveszíti szociális kedvezményeinek egy részét, és létszámleépítést hajt végre az Aeroports de Paris vezette ZAIC konzorcium, amit átveszi a légikikötő irányítását.

Egyes számítások szerint a kétnapos munkabeszüntetés mintegy 900 ezer kuna (158 ezer dollár) közvetlen veszteséget okoz a zágrábi repülőtérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában