Ország-világ

2014.05.29. 23:27

Budapesti párttanács: júniusban válasszon új elnököt az MSZP!

A tanácskozás egyik részvevője azt mondta, hogy Kunhalmi Ágnes is esélyes lehet a posztra.

Az MSZP budapesti párttanácsa júniusra rendkívüli kongresszus összehívását javasolja a választmánynak, azon a párt új országos és budapesti elnökét is megválaszthatják.

Erről [namelink name="Alexa György"], az MSZP budapesti alelnöke beszélt újságíróknak a párttanács csütörtöki ülésén kialakult többségi álláspontot ismertetve.

Hangsúlyozta, hogy a teljes elnökség lemondását a helyzet mielőbbi megoldása érdekében nem támogatják, az új szocialista frakcióvezető megválasztásával pedig megvárnák, ki lesz az új elnök. A politikus hangsúlyozta, hogy az önkormányzati választás után azonnal teljes tisztújítást szeretnének az MSZP szükséges átalakításáért.

Alexa György közölte, a budapesti párttanács tudomásul vette [namelink name="Mesterházy Attila"] csütörtökön napközben tett bejelentését, hogy lemond a párt országos elnöki és frakcióvezetői tisztségeiről.

Szólt arról is, szeretnék, ha arról is a júniusi rendkívüli kongresszus döntene, hogy ki legyen az utóda Molnár Zsoltnak, az MSZP budapesti elnökének, aki a közelmúltban mondott le posztjáról. A lehetséges jelöltekről azonban nem beszélt.

Az MTI-nek a tanácskozás egyik részvevője azt mondta, hogy [namelink name="Kunhalmi Ágnes"] is esélyes lehet a posztra.

Alexa György szerint a budapesti párttanács őszinte, bár "kétségtelenül nem udvariaskodó" vitát folytatott a fenti kérdésekről.

Tájékoztatása szerint a testület arra is felkérte az országos választmányt, hogy az önkormányzati választásokra történő felkészülés érdekében tegyen javaslatot az országos választási bizottság bővítésére.

Kiemelte továbbá: egyetértés alakult ki arról is, hogy elfogadhatatlannak tartják azt a kormányoldali felvetést, amely szerint a budapesti kerületek vezetői alkothatnák a Fővárosi Közgyűlést. A budapesti párttanács szerint ez a megoldás széttagolná és irányíthatatlanná tenné a fővárost - hangsúlyozta Alexa György.

Címkék#MSZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában