Hallgassa élőben!

Cáfolta az álhíreket a Dél-pesti Centrumkórház

A fekvő- és járóbeteg-szakellátás is biztosított a Jahn Ferenc kórházban az intézmény által kiadott közlemény szerint.

„A II. belgyógyászati osztályon dolgozó orvosok közül 12 fő esetében az egészségügyi szolgálati jogviszony létrejött, négy orvos esetében pedig nem. A fekvő- és járóbeteg-szakellátás az intézetben biztosított, az osztály nem vált működésképtelenné” – áll a Jahn Ferenc Dél-pesti Centrumkórház által kiadott sajtóközleményben. A kórház a hivatalos közösségi oldalán is közzétette a dokumentumot, melyet Dobosi Zsolt főigazgató jegyez – számol be a Magyar Nemzet.

Fotó: Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház – Hivatalos oldal / Facebook

A baloldali sajtóban több helyen is az jelent meg, hogy az egyik belgyógyászati osztály működésképtelenné vált a kórházban. Az álhírt az önmagát egészségügyi szakértőnek beállító, a 444.hu-n blogoló Kunetz Zsombor terjesztette a közösségi oldalán. Róla egyébként a napokban posztolt egy feltáró videót Rákay Philip, amelyben azt mutatja be, hogy kik is a baloldal egészségügyi szakértői – írja a Magyar Nemzet.

Az ellenzéki politikusok is az egészségügy összeomlását várták a mai naptól, Gyurcsány Ferenc már reggel arról posztolt, hogy az egészségügy drámai napokat él meg. A baloldali pártvezér véleményét a Facebookon terjedő beszámolókra alapozta. A nap végére azonban kiderült, az új egészségügyi jogviszonyt az érintett dolgozók 95 százaléka aláírta, így az ellátás színvonala még javulhat is a jövőben.

Erről már az országos kórház-főigazgató beszélt. Jenei Zoltán óriási eredménynek nevezte, amit elértek, s bár szavai szerint sok kritikát kaptak, de az egyénre szabott tárgyalások és az információk áramlása meggyőzte a kétkedők túlnyomó többségét – zárja beszámolóját a lap.

Hozzászólások

Hétfőtől sűrített ütemes menetrend lép életbe SZKT-nál
A folyamatosan növekvő utasforgalom kiszolgálásának érdekében április 19-től minden vonalon sűrített ütemes menetrend lép életbe.
Ma 12 éve bukott meg Gyurcsány Ferenc kormánya (videó)
Most sokkal nagyobb tapsot kapna, ha távozna a közéletből – írta Kocsis Máté.
Enyhén erjedt görög gyümölcskonzervre figyelmeztet a Nébih
A terméket az Engelan-Hellas Kft. forgalmazza, és a Tesco, a Spar, valamint az Auchan árusította.
Olaszországban több régióban elfogyott a vakcinatartalék
A sajtó szerint a vakcinák miatti bizonytalanság és az oltóanyag hiánya „megbénította” az eddig is lassú oltási programot.
Meglepő funkciója lesz, felújítják a volt Rákóczi-iskolát Kisteleken
15 éve áll üresen az élet.
Kirúgatnák a békés tüntetők mellett kiálló professzort az egyetemről
Annyit írt le egy esszében, hogy a capitoliumi demonstrálók között olyanok is voltak, akik erőszak nélkül csak a választási rendszer problémáira akarták felhívni a figyelmet.