Ország-világ

2013.07.26. 21:46

Clevelandi emberrablás: bűnösnek vallotta magát Ariel Castro, hogy elkerülje a halálbüntetést

A halálbüntetés elkerülése érdekében bűnösnek vallotta magát az az amerikai férfi, aki egy évtizeden át clevelandi házában fogságban tartott három fiatal lányt.

MTI

A pénteki bírósági meghallgatáson az 53 éves Ariel Castro közölte: megérti, hogy a vádalku nyomán soha nem szabadulhat majd a börtönből. Az ügyész ugyanis a bűnösség elfogadásáért cserében halálbüntetés helyett tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kér majd, s ezen felül még további, legalább ezer évi börtönt.

A Puerto Ricó-i születésű Ariel Castro volt iskolabusz-vezető ellen emberrablás és nemi erőszak miatt indítottak eljárást. A férfi egy évtizeden át tartott fogva fiatal három nőt, Amanda Berryt, Gina DeJesust és Michelle Knightot, s rendszeresen bántalmazta és megerőszakolta őket. Sőt Michelle Knight a rendőrségi jelentés szerint legalább ötször vetélt el annak hatására, hogy Castro e célból éheztette és verte. Emiatt a férfit emberöléssel is megvádolták.

Castrót május elején vették őrizetbe, mikor egyik áldozatának sikerült kiszöknie a házból.

A fiatal nők 2002-es, 2003-as és 2004-es elrablása és az, hogy Castro ilyen sokáig tudta fogva tartani őket anélkül, hogy lelepleződött volna, egész Amerikát megrázta. A férfi ellen összesen 977 vádpontot emelt az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában