Hallgassa élőben!

Corleone visszatér?

Több tucat amerikai szerző pályázik arra, hogy megírhassa Mario Puzo világhírű maffia-regényfolyamának, a Keresztapának a folytatását.

A Corleonék története 1969-ben jelent meg az olasz-amerikai szerző tollából. Az eredeti regény több mint 21 millió példányban kelt el, és ennek alapján készült el Francis Ford Coppola nem kevésbé nevezetes filmtrilógiája, Marlon Brandóval, majd Al Pacinóval a főszerepben. Az első, Oscar-díjas rész 1972-ben, az utolsó 1989-ben született meg. Puzo maga írta mindhárom rész forgatókönyvét is, amely a családtörténetet a XX. század elejétől a 80-as évekig vitte.

Most a New York-i Randum House kiadó, ahol annak idején az 1999-ben elhunyt Puzo művei megjelentek, válogat a temérdek pályázó közül, akinek megadja majd a Keresztapa visszatér című regény megírásának jogát. Jonathan Karp alelnök közölte, hogy rengeteg tehetséges író küldte el szinopszisát, de a szicíliai omertá, a hallgatás törvényének szellemében nem árulta el, hogy kik a lehetséges jelöltek, csupán annyit mondott a Reuters-nek, hogy vannak közöttük jól ismert szerzők, és teljesen ismeretlenek.

A pályázat, amit eredetileg irodalmi ügynököknek küldtek ki, olyan írónak szólt, aki hasonló élettapasztalattal rendelkezik, mint Puzo. Ő elmondhatta magáról: belülről ismerte az olasz-amerikai bűnszövetkezetet, amelynek befolyása a legmagasabb körökig elért.

(MTI-Panoráma)

Tökével, zúzával és tarajával dobták föl a pörkölteket
Jubileumi, tizedik alkalommal rendeztek kakaspörkölt-főző fesztivál Szentmihályon, ahol a főzés mellett volt kötélhúzás, kispályás seprűfoci cirokseprűvel és sörivóverseny is.
Ismét támadás ért egy tálib járművet
Szemtanúk szerint a tálibok autója ellen pokolgépes támadást követtek el.
Kutyaparádé volt Pusztaszeren – Galéria
Kuvaszfesztivált tartottak szombaton Pusztaszeren, a focipályán. A magyar vadász- és pásztorkutya fajták, vagyis a komondor, a kuvasz, a puli, a pumi, a mudi, a sima és a drótszőrű vizsla, az erdélyi kopó és a magyar agár mutatkozott be a szépszámú érdeklődőnek.
Falunapon mulattak a balástyaiak - Galéria
A pénteken kezdődött falunapokat szombaton folytatták Balástyán, melyen minden korosztály megtalálta a számára legkedvesebb programot. A legnépszerűbbnek – nyugodtan állíthatjuk – az exatlon bizonyult, amit lazább verzióban próbálhattak ki a jelenlévők. A falunaphoz kapcsolódva rendezték meg az önkéntes tűzoltók megyei versenyét, melyet a szegváriak nyertek meg.
Hétfőn felhős időre készüljön
Többfelé várható csapadék, 14 és 19 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.
Áder János elárulta, miről beszélgettek Ferenc pápával
A klímaváltozás, a teremtett világ és a magyar családok védelme is szóba került a múlt vasárnapi találkozón.