Ország-világ

2007.07.25. 16:19

Családi történeteket vár a Józan Babák Klub

Cigarettát, gyógyszert, alkoholt, marihuánát, amfetamint vagy opiátszármazékot fogyasztók gyermekvállalásáról, családalapításáról szóló sztorikat vár Családi történetek elnevezésű pályázatára a Józan Babák Klub és a Magyar Emberi Jogvédő Központ Alapítvány.

Magyarországon nincs pontos adat arról, hogy hány várandós nő és milyen pszichoaktív szert használ, de feltételezhető, hogy 30 százalékuk fogyaszt valamilyen szert, legnagyobb valószínűséggel dohányzik. Kevéssé ismert, hogy a korábbi vagy jelenlegi droghasználók milyen erőfeszítéseket tesznek a sikeres gyermekvállalásért, ennek során milyen nehézségekkel találkoznak. Ritkán olvasni arról is, mit tapasztalnak a hozzátartozók, orvosok, szociális munkások, gyermekvédők, amikor szenvedélybeteget támogatnak a családalapításban. E háttér feltárását segítheti a sztorikat kereső fölhívás.

A családi történetek elnevezésű pályázatra műfaji, terjedelmi korlátozás nincs. A közlésre érdemes munkákat a www.jozanbabak.hu című honlapon teszik közzé.

Az írásos pályamunkákat az [email protected] elektronikus levélcímre, vagy a 1384 Budapest, Pf. 750. postai címre várják. A szóbeli történetek a Józan Babák Klub helyiségében diktafonra vagy videóra mondhatók.

A pályázatokat 2007. július 16. és 2008. augusztus 15. között várják. A legjobb három történetíró és -mondó egyenként 25 ezer forint értékű könyvcsomagot nyer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában