lecsaptak rájuk

2021.02.11. 13:23

Csalók éltek vissza Merkely Béla nevével

Egy Magyarországon nem engedélyezett készítményt árultak, amelyről azt állították, hogy a Semmelweis Egyetem klinikáján fejlesztették ki.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika vezetőjének nevével éltek vissza csalók – írja az Origo. A cégük azzal reklámozta termékét az interneten, hogy az ereket megtisztítva meghosszabbítja az életet. Mindehhez pedig azt írták, hogy azt az egyetem klinikáján fejlesztették ki. Ez persze egész egyszerűen hazugság.

A rendőrök az emberek megtévesztése miatt indítottak eljárást. Kedden Zuglóban le is csaptak egy raktárra, ahol az interneten hirdetett termékeket tárolták.

46-féle, mintegy 29.000 doboz gyógyszerként árult, tisztázatlan eredetű és hatású, Magyarországon nem engedélyezett terméket foglaltak le. A cég ügyvezetőjét, egy 28 éves nőt, előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A lefoglalt készítmények értéke több százmillió forint lehet.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában