Ország-világ

2009.02.11. 15:45

Csecsemők haltak meg, miközben édesanyjuk pasziánszozott

Egy háromhónapos moszkvai ikerpár halt meg a bölcsőjében, miközben fiatal édesanyjuk a szomszéd szobában pasziánszozott a számítógépén.

A nyomozók szerint fennáll a gyanú, hogy a nő erős altatószert kevert a tápszerbe, mert zavarta őt a kicsik folytonos sírása - adta hírül szerdán a Komszomolszkaja Pravda című lap hírportálja.

A 23 éves anya a pasziánsz szüneteiben internetes ismerkedési oldalakat böngészett. A rendőrségi közlemény szerint a nő aznap elkészítette a gyerekek tápszerét, a cumisüveget a szájukba nyomta, kitámasztotta, majd magukra hagyta őket.

Amikor a kicsik fuldokolva sírni kezdtek, anyjuk előbb befejezte a játszmát, s csak azután nézett be a gyerekszobába. Gyermekei ajka a nő elmondása szerint akkor már el volt kékülve. A kiérkező mentők nem tudtak segíteni a kicsiken, csak a halál beálltát állapíthatták meg. Az előzetes feltevés szerint a magukra hagyott csecsemők egyszerűen megfulladtak a tápszertől. Ám a szomszédok szerint a fiatal nő gyakran kevert nyugtató hatású szereket az ételükbe, mert idegesítette a folytonos sírásuk, így nem kizárt, hogy gyógyszer-túladagolás okozta a halálukat.

A jelenleg őrizetben lévő asszonynak korábban már született két gyereke, ám azokat a gyámhatóság elvette tőle, mert nem látta el megfelelően a szülői kötelezettségeit. Ismerősei elmondták, hogy az ikrek születését követően a kézhez kapott egyszeri gyermektartási segélyből egy laptopot vett magának, amelynek segítségével az interneten próbált ismerkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában