Ország-világ

2009.04.08. 23:50

Csodás, mégis drámai fordulat egy kanadai kórházban

Kanada - Magától kezdett lélegezni szerdán egy két hónapos kislány az egyik torontói kórházban, ahol olyan agyi rendellenességgel született, amely miatt nem tudott magától levegőt venni.

A gyereket eddig lélegeztető gép tartotta életben. A csodának tartott változás azonban dráma is egyben. A két hónapos Kaylee Wallace szülei ugyanis korábban úgy döntöttek, hogy lekapcsoltatják a lélegeztető gépről gyereküket, és a szívét felajánlják egy másik beteg kicsinek, akit ugyanabban a torontói kórházban kezelnek.

Bár a torontói gyerekkórház szerdai bejelentése szerint Kaylee állapota jelenleg stabil, ez az helyzet bármikor rosszabbra fordulhat,és a kislány légzése megint leállhat. Ráadásul Kaylee már nem donor, így a másik gyerek is életveszélybe kerülhet. "Nyilvánvaló tragédia mindkét családnak, a helyzet nem oldódott meg egyikük számára sem."- mondta Jim Wright, a kórház egyik orvosa.

Kaylee apja, Jason Wallace azt mondta a riportereknek, hogy ő már felkészült a lánya elvesztésére, és lehet, hogy csak átmeneti a változás. "Elveszítem a lányomat, ezt már feldolgoztam, de nem akarom, hogy két gyereket haljon meg. "- közölte a férfi utalva arra az egy hónapos babára, aki Kaylee szívét kapta volna, és aki ugyancsak stabil állapotban van jelenleg. De bármikor tragédiába fordulhat mindkét kicsi helyzete.

Címkék#Kanada

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában