ingyenes vizsgálatok

2020.12.29. 11:07

Csütörtök estig lehet jelentkezni az óvodai, iskolai dolgozók gyorstesztelésére

Csütörtökön 20 óráig van lehetőségük online időpontot foglalni az óvodai és általános iskolai dolgozóknak az iskolakezdés előtti, január eleji gyorstesztelésekre – közölte a Miniszterelnökség kedden.

Azt írták: a gyorstesztelések célja az, hogy továbbra is biztosítsák az óvodák és iskolák zavartalan működését.

Az önkéntes és ingyenes vizsgálatokat országszerte 99 mintavevő ponton végzik majd január 2-án szombaton és 3-án vasárnap 7-19 óra között.

Időpontot foglalni a https://pedszures.kh.gov.hu/appointment/en/account/login weboldalon lehet.

A Miniszterelnökség közleménye szerint a csoportos tesztelést ezúttal is a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik. A vizsgálatokat összesen 263 mintavevő csapat végzi majd, amelyek a kormányhivatalok egészségügyi végzettségű munkatársaiból, orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatókból, valamint a tankerületi központok munkatársaiból állnak.

Továbbra is fontos az iskolák működésének fenntartása, ezért a téli szünetben takarítják az iskolákat, és ahol szükséges, ott katonák fertőtlenítenek. Hozzátették:

az általános iskolák január 4-én nyitnak.

Az elmúlt hetekben célzott csoportos teszteléseket végeztek az óvodai és iskolai dolgozók körében is – emlékeztettek. A részvétel a vártnál alacsonyabb volt, és a megjelentek mindössze 2 százaléka bizonyult pozitívnak – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában