Ország-világ

2011.09.30. 15:39

Czomba: Mindenki a lakóhelyén vagy ahhoz közel találjon munkát!

A területi egyenlőtlenségek megszüntetését, lehetőség szerint a lakóhelyen, vagy ahhoz közel lévő munkahelyek teremtését szorgalmazta Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár pénteken Miskolcon, egy állás- és képzési börze megnyitóján.

A szakpolitikus úgy fogalmazott: a kormány szándéka az, hogy lehetőleg mindenki lakóhelyén, vagy annak közelében találjon magának munkát, ne legyen több "fekete vonat", amely annak idején Szabolcsból, Borsodból vitte a dolgozókat oda, ahol állást találtak. A cél az, hogy minél több embernek legyen munkája, ehhez jól működő gazdaságra van szükség, mindamellett szakképzett munkaerőre is - mondta. - Ettől még sajnos messze vagyunk, ezért minden olyan alkalmat célszerű megragadni, amely lehetőséget ad arra, hogy a munkáltatók és a leendő munkavállalók találkozhassanak egymással - utalt a miskolci állásbörzére, ahol 84 munkaadó kínálta állásait a munkavállalóknak, közöttük a pályakezdőknek.

Címkék#munkahely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában