Hallgassa élőben!

Deák Dániel: nem ehhez a Néppárthoz csatlakozott a Fidesz

Folyamatosan támadják a Fideszt, mert fellépett az Európai Unió bevándorláspárti politikájával szemben.

Ez a néppárt már nem az a néppárt, amihez a Fidesz 2000-ben csatlakozott. A már hat éve tartó támadássorozat jól tükrözi, hogy az egykor konzervatív és kereszténydemokrata értékeket valló pártcsalád hangos kisebbsége miként vált mára a liberális elitnek megfelelni akaró és az egyre inkább baloldali értékeket valló pártok gyűjtőhelyévé – idézi a Magyar Nemzet Deák Dániel, s XXI. Század Intézet vezető elemzőjének gyorsjelentését arról, hogy a Fidesz kilép a néppártól.

Hét pontban foglalta össze Deák Dániel annak okait, hogy a Fidesz elhagyja a néppártot. A XXI. Század Intézet vezető elemzőjének a Facebookon közzétett gyorselemzése szerint ezek:

1. Amióta a 2015-ös migrációs válságot követően a Fidesz fellépett az Európai Unió bevándorláspárti politikájával szemben, az Európai Néppárt (EPP) liberális tagjai megállás nélkül támadják a magyar kormánypártot.

2. Ez a néppárt már nem az a néppárt, amihez a Fidesz 2000-ben csatlakozott. A már hat éve tartó támadássorozat jól tükrözi, hogy az egykor konzervatív és kereszténydemokrata értékeket valló pártcsalád hangos kisebbsége miként vált mára a liberális elitnek megfelelni akaró és az egyre inkább baloldali értékeket valló pártok gyűjtőhelyévé.

3. A néppárt több nyugat-európai tagja is már régóta baloldali értékeket képvisel a konzervatív normák helyett, illetve olyan „progresszív”, zömmel liberális politikai célokat fogalmaz meg, mint a multikulturális társadalom megteremtése, a melegjogok bővítése vagy a migráció teljes legalizálása és a bevándorlók tömeges integrálása.

4. Ugyan közben az EU bevándorláspárti politikája hivatalosan is megbukott, a folyamatosan balra tolódó EPP liberális, többnyire jelentéktelen törpepártjai továbbra is kritizálták a magyar kormányzat döntései miatt a Fideszt, évről évre újabb támadást indítottak a Fidesz ellen.

5. Teszik mindezt akkor is, amikor széthúzás helyett összefogásra lenne szükség Európában. A koronavírus-járvány okozta társadalmi és gazdasági problémák leküzdésének idején egymás segítése és támogatása helyett ezek a formációk most is az Európai Néppárt frakciójának létszámának csökkentésére törekednek.

6. Mindez jól mutatja, hogy az egyre inkább balra tolódó Európai Néppárt frakciójában helyet foglaló liberális formációk a saját érdekeik érvényesítésére igyekeznek felhasználni a koronavírus-járvány okozta válságot. Azt akarják, hogy végérvényesen liberális irányba tolódjon a néppárt.

7. A mostani kilépés tovább csökkenti a már így is mélyrepülésben lévő néppárt erejét az Európai Parlamenten belül, hiszen azon túl, hogy a Fidesz szavazataira innentől nem számíthatnak, az egyértelmű balratolódás még inkább csökkenti a már most is gyengélkedő néppárti tagpártok népszerűségét.

Hozzászólások

Csak 50,7 százalékban véd a kínai fejlesztésű CoronaVac a brazil vírusvariáns ellen
Az adat annak a felmérésnek az eredménye, amelyet Brazíliában 12 400 önkéntesre kiterjedőn végzett a vakcinát Brazíliában gyártó Butantan intézet.
Szomjan halt több migráns a tengeren a Kanári-szigetekre tartva
A bárkán további 19, Európába törvénytelenül eljutni próbáló afrikai ember volt, akik túlélték az utat, de szervezetük vészes kiszáradás és kihűlés jeleit mutatta.
Kiderült, ezért nem lesz ott Meghan Fülöp herceg temetésén
Akár terhesen is hajlandó lett volna repülőre ülni...
2021.04.12.
5 tipp, ha nem működik megfelelően az okoseszköz
Nincs letöltve a megfelelő applikáció, nincs bekapcsolva a Bluetooth, tetoválás van a csuklón? Néha csak egy banális hiba csinálja a bajt.
Nyitnak a vendéglátóhelyek és a boltok Angliában
Hétfőtől minden bolt kinyithat Angliában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást.