Ország-világ

2014.03.05. 15:43

Demonstrációt tartanak a volt Malév alkalmazottak

A cég 68. születésnapján az elmaradt járandóságokért tüntetnek.

MTI

Demonstrációt hirdettek a Malév egykori munkavállalói március 29-re, a Malév 68. születésnapjára - közölte a Malév Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezetei az MTI-vel szerdán.

Közleményükben sérelmezik, hogy "miközben az állam minden másra milliárdokat költ, mint tulajdonos továbbra sem foglalkozik a volt Malév dolgozók sorsával". A dolgozók szerint az állam a felelős a Malév csődjéért, így neki kell jótállnia a munkavállalók még kifizetetlen járandóságaiért. Ennek érdekében a munkavállalók már közel fele indított pert az állami felelősség megállapításáért, de további perekre is számítani kell - írják.

A volt Malév dolgozók több mint két éve várják, hogy megkapják a csőd miatti elbocsátásukhoz kapcsolódó végkielégítésüket, de az ígéreteken kívül eddig nem kaptak semmit, ezért döntöttek úgy, hogy március 29-én demonstráción adnak hangot követelésüknek - áll a közleményben.
A Malév érdekvédelmi szervezetei szerint több mint ezer volt Malév dolgozó még mindig nem kapta meg jogos jussát.

Hozzáteszik, hogy a felszámolás biztosan nem nyújt fedezetet a dolgozók bérére, hiszen a Malév "kifosztott állapotban" került felszámolás alá, így a vagyonból csak követelésük töredékét tudják kifizetni.

A demonstráció alkalmából a volt dolgozók petíciót adnak át a vagyonkezelőnek és a nemzeti fejlesztési miniszternek, melyben - többek között - törvénymódosítást is követelnek a kifizetések módjával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában