Ország-világ

2013.08.27. 12:33

Devizahitelesek tüntetnek Budapesten

Mintegy 20 devizahiteles tüntetett kedd délelőtt a fővárosi Nagykörúton a Nem adom a házam elnevezésű civil szervezet kezdeményezésére.

13:10 - Kedden kora délután a fővárosi Blaha Lujza téren ért véget a devizakárosultak demonstrációja, amelynek keretében végigjárták a bankfiókokat a Nagykörúton.

A Nem adom házam elnevezésű mozgalom által szervezett demonstráció a Boráros térről indult. A menet végvonult a Nagykörúton a Jászai Mari térig, majd a körút ellentétes oldalán a Blaha Lujza térig, ahol feloszlott a mintegy 20 emberből álló csoport.

A tüntetőket mindvégig rendőrök kísérték, a Nagykörúton torlódás alakult ki.

Egy Szent István körúti bankfióknál Vadai Ágnessel, a Demokratikus Koalíció politikusával találkoztak a tüntetők, aki épp pénzt akart felvenni, ám nem jutott be az épületbe. Őt arra kérték, hogy képviselje az érdekeiket.
A demonstráció résztvevői valamennyi bank ajtajában elénekelték a "Börtön ablakába" kezdetű dalt. Ezzel - mint mondták - arra kívánták figyelmeztetni a pénzintézetek alkalmazottait, hogy nem csak a bankok vezetői, hanem bűnrészesként ők maguk is börtönbe fognak kerülni.

A tüntetőket a demonstráció végén igazoltatták a rendőrök.

Korábban:

Mintegy 20 devizahiteles tüntet kedd délelőtt a fővárosi Nagykörúton a Nem adom a házam elnevezésű civil szervezet kezdeményezésére.

A demonstrálók az útba eső bankfiókokra feliratokat ragasztanak, amelyeken például az áll, hogy "Felszámolás alatt: felszámoló a magyar nép", "Csaló, uzsorás, vérszívó bank", "A rettegés most már a tiétek uzsorások", "A kifosztók a börtönben fognak megrohadni".

Devizahitelesek tüntetnek a fővárosi Nagykörúton


A tiltakozók megpróbálnak bejutni minden útba eső bankfiókba, ám a pénzintézetek alkalmazottai erre az időre bezárnak. Így azok se tudnak bejutni, akik ügyeiket intéznék.

A tüntetőket sok rendőr kíséri. A menet nyomában feltorlódik a gépjárműforgalom, a Nagykörúton dugó van. Eddig rendőri beavatkozást nem látott az MTI helyszíni tudósítója.

A tüntetést, amely a Boráros tértől indult és a Jászai Mari tér felé tart, támogatja a Koppány csoport és az Otthonvédelmi Tanács is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában