Vallomás

2020.10.11. 17:23

Donáth Anna beismerte, hogy hiba volt diktatúrát kiáltani (videó)

Az EU-s politikusok a magyarországi ellenzéki nyilatkozatok alapján értelmezték tévesen a „felhatalmazási törvényt”.

Donáth Anna Júlia, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Beismerte a Momentum EP-képviselője, hogy az ellenzék alaptalanul kiáltott diktatúrát tavasszal a „felhatalmazási törvény” miatt – írja a HírTV.

Donáth Anna a csatorna birtokába került felvételen arról beszél, az európai politikusok a Magyarországról érkező ellenzéki nyilatkozatok alapján értelmezték tévesen a jogszabályt. Az igazságügyi miniszter a HírTV Híradójának azt mondta, ez jó példa arra, milyen trükkökkel befolyásolja az európai közvéleményt a baloldal.

Korlátlan hatalom, diktatúra. Így támadta a hazai ellenzék a márciusban elfogadott koronavírus-törvényt, amely lehetővé tette a kormány számára, hogy a járvány elleni védekezéshez szükséges döntéseket rendeleti úton hozza meg.

A koronavírus-törvényt felhatalmazási törvénynek nevezve beszélt annak veszélyeiről a momentumos Donáth Anna is az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának ülésén áprilisban.

A magyarországi diktatúráról szóló híreket a külföldi médiumok is átvették.

„Sokszor előbb nyilvánítottak véleményt, mint még mielőtt tudtunk volna beszélni és így terjedhetett el európai szinten az, hogy például a felhatalmazási törvény következtében gyakorlatilag beszüntették a parlament működését. Tisztában voltak vele, hogy szó sem volt arról, hogy a magyar kormány teljhatalmat kapott volna”

– vallotta be momentumos Donáth Anna egy, a HírTV birtokába került belső videóbeszélgetésben. A képviselő elmondja, azzal, hogy mások mellett ők is diktatúrázni kezdtek, elterjesztették az álhírt Európában.

„A kiszivárgott felvételek alapján elképesztő részleteit ismerhettük meg a hazai ellenzék brüsszeli machinációinak”

– így kommentálta az elhangzottakat az igazságügyi miniszter. Varga Judit emlékeztetett, az ellenzék tavasszal Magyarország ellen uszította a liberális médiumokat és európai intézményeket. Hozzátette, ezek alapján nem meglepő, hogy Vera Jourová európai biztos milyen elmarasztaló jelentést készített a magyar jogállamisági helyzetről.

Borítókép: Donáth Anna Júlia, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában