Ország-világ

2009.05.14. 17:12

Dr. Bugyi István Kórház Termál Gyógyfürdő, Szentes

A szentesi kórház török fürdőkre emlékeztető Termál Gyógyfürdőt üzemeltet. A víz alkáli hidrogén–karbonátos, fluoridos melegvíz, izületi, mozgásszervi és krónikus nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas.

A múlt század vége felé - pontosabban 1881-ben - földszintes épületben működött Szentes városban egy kis kórház 20 beteget befogadó képességgel. Körülötte épültek fel 8 hektáros területen a ma 581 ágyas kórház pavilonjai. Csongrád vármegye egykori közkórháza jelenleg a Csongrád Megyei Önkormányzat Területi Kórháza az Alföld egyik legszebb kórházparkjában, több mint százéves hagyományaira építve szolgál. A rábízott lakosság gyógyító-megelőző ellátását korszerű fekvőbeteg- és járóbeteg-intézményként, gondozóintézeti hálózattal, a lehető legmagasabb szinten biztosítja 16 fekvőbeteg-osztályán, korszerű diagnosztikai háttérrel. Regionális szerepet vállal az emberek jelentős részét érintő szív- és érrendszeri betegségek kiemelt gyógyításában, a daganatos megbetegedések minőségi diagnosztikájában és kezelésében, a cukorbetegek gondozásában. 

Különböző vízi és elektroterápiás kezelések mellett egy 15 ágyas nappali kórház is működik a gyógyfürdőben. A kupola alatt öt különböző hőmérsékletű medence működik. Télen sátorral fedett udvari medence is várja a gyógyulni vágyókat.

15 ágyas nappali kórház is működik a gyógyfürdőben. Fotó: Tésik Attila (Fotógaléria)


Megközelíthetőség:
Pontos cím: Sima F. u. 44-58.

Autóval: Az M5-ös autópályáról Kiskunfélegyházi lehajtónál a 451-es úton érhető el.

Busszal: Közvetlen buszjárat van Budapest és Szentes között.

Vonattal: Bp. Nyugati pályaudvarról Szegedre induló Intercity vonatokkal, Kiskunfélegyházán átszállással Szentesre.

Jegyárak:
Felnőtt belépő 630 Ft
Nyugdíjas, diák belépő 370 Ft
Szauna 630 Ft
Felnőtt havi bérlet 7300 Ft
Nyugdíjas, diák bérlet 4700 Ft
Nappali kórházi ellátás 4500 Ft, beutalóval napidíj (600 Ft) köteles. Az ár magába foglalja a kezeléseket és nappali időszakban igénybe vehető szobát.

Honlap:
www.szentesi-korhaz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában