megbízás

2020.07.06. 15:45

Dr. Flóris István az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet új vezetője

Dr. Flóris István traumatológus, sebész, ortopédiai szakorvos és egészségügyi menedzser.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere 2020. július 6-ától Dr. Flóris Istvánt bízza meg az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatói feladatainak ellátásával – közölte hétfőn az Emmi – Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

Dr. Flóris István traumatológus, sebész, ortopédiai szakorvos és egészségügyi menedzser a közelmúltig a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet általános főigazgató-helyetteseként és az Országos Traumatológiai Intézet orvosigazgatójaként dolgozott.

Több mint három évtizede áll a magyar traumatológia szolgálatában, vezetőként is folyamatosan végzett sürgősségi traumatológiai és ortopédiai műtéteket. Orvosigazgatóként tevékeny része volt az országos intézeti cím visszaszerzésében. Dr. Flóris István a Magyar Traumatológus Társaság főtitkára, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Traumatológia és Kézsebészet Tanácsa tagja.

A megbízott intézményvezetőt ma reggel állománygyűlésen mutatta be a dolgozóknak Prof. Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára, miután az OORI irányítását a Covid-ellátás idejére átmenetileg vezető Dr. Kovács Gábor nyugdíjba vonult.

Dr. Kovács Gábor feladatait az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. július 3-ával megbízott főigazgatóként Dr. Bogos Krisztina vette át, aki eddig az Intézet orvosigazgatói és osztályvezetői feladatait látta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában