Hallgassa élőben!

Dr. Flóris István az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet új vezetője

Dr. Flóris István traumatológus, sebész, ortopédiai szakorvos és egészségügyi menedzser.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere 2020. július 6-ától Dr. Flóris Istvánt bízza meg az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatói feladatainak ellátásával – közölte hétfőn az Emmi – Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

Dr. Flóris István traumatológus, sebész, ortopédiai szakorvos és egészségügyi menedzser a közelmúltig a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet általános főigazgató-helyetteseként és az Országos Traumatológiai Intézet orvosigazgatójaként dolgozott.

Több mint három évtizede áll a magyar traumatológia szolgálatában, vezetőként is folyamatosan végzett sürgősségi traumatológiai és ortopédiai műtéteket. Orvosigazgatóként tevékeny része volt az országos intézeti cím visszaszerzésében. Dr. Flóris István a Magyar Traumatológus Társaság főtitkára, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Traumatológia és Kézsebészet Tanácsa tagja.

A megbízott intézményvezetőt ma reggel állománygyűlésen mutatta be a dolgozóknak Prof. Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára, miután az OORI irányítását a Covid-ellátás idejére átmenetileg vezető Dr. Kovács Gábor nyugdíjba vonult.

Dr. Kovács Gábor feladatait az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. július 3-ával megbízott főigazgatóként Dr. Bogos Krisztina vette át, aki eddig az Intézet orvosigazgatói és osztályvezetői feladatait látta el.

Hozzászólások

Megújulhat Esztergomban a Fürdő Szálló
A 180 éves épület a Kisfaludy program keretében négyszáz millió forintos beruházással újulhat meg.
Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét
Az országos nyitó istentiszteletet a budapesti Szent István-bazilikában tartják.
Becsület Érdeméremmel tüntette ki Trump a marokkói királyt
VI. Mohamed azért kapta meg a legfontosabb amerikai katonai kitüntetést, mert kész volt a kapcsolatok normalizálására Izraellel.
Hadházy Ákos körül elfogyott a levegő
Már a baloldal sem kér a botrányhősből, aki egyéniben mindeddig csúfos kudarcot vallott.
Már csak a pálya szélén láthatjuk Wayne Rooneyt
Visszavonult és a Derby County labdarúgócsapatának vezetőedzője lett az egykori csillag.
Már 50 tagállam védi a Föld szárazföldi és óceáni területeit
A 2020-ban létrehozott globális koalícióhoz ezúttal több mint 20 ország csatlakozott, köztük Japán, Kenya, Írország, Olaszország, Portugália és Ecuador.