Ország-világ

2019.05.22. 20:44

Dzsihadistákkal fenyegette tanárnőjét a 14 éves fiú

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a linzi iskolás.

MTI

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy linzi iskolás, aki dzsihadistákkal fenyegette tanárnőjét


Öt hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott szerdán egy 14 éves linzi iskolás, aki azzal fenyegette tanárnőjét, hogy "dzsihadistákat küld robbantani" és "leszúratja" velük az igazgatót, ha feljelenti iskolamulasztását.


Az ítélet jogerős, a fiatalembernek ezen felül jelentkeznie kell a pártfogó felügyelői szolgálatnál is.


A linzi tartományi bíróság előtt zajlott eljárás elején a diák ártatlannak vallotta magát. Mint mondta, felidegesítette magát, de senkit sem fenyegetett, s állítása szerint csupán annyit mondott, hogy ha az igazgató feljelenti, "jön majd a dzsihadista szakállat viselő szaúdi ügyvédjével".


A szemtanúk meghallgatása során azonban fény derült arra is, hogy nem ez volt az első ilyen incidens a diákkal. A tárgyalás rövid megszakítását és védőjével való egyeztetést követően az iskolás végül úgy döntött, vállalja a felelősséget tetteiért, és bocsánatot kért a tanárnőjétől.


Ralf Sigl, az ügyben eljáró bíró szerint a vádiratban ismertetett incidens "nem egy egyszeri történés volt, hanem csupán a jéghegy csúcsa". A 14 éves fiút ezért veszélyes fenyegetés és kényszerítés kísérlete miatt ítélte felfüggesztett börtönre.


(Lead-képünk illusztráció: Pixabay - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában