Ország-világ

2011.01.10. 07:28

Egy évvel a haiti földrengés után 800 ezren élnek sátortáborokban

Port-au-Prince - Egy évvel a pusztító erejű földrengés után Haitin még mindig több mint 800 ezer ember él sátortáborokban.

Delmagyar.hu

A genfi központú Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) tájékoztatója szerint a földrengés után 1,5 millió ember maradt hajlék nélkül, és közülük szeptemberben még mintegy 1,35 milliónyian éltek sátortáborokban.

Az elmúlt hónapokban a rászorultak elkezdték tömegesen elhagyni ezeket a helyeket. Ez részben a zord időjárással vagy a kolerajárvánnyal, illetve a kilakoltatásokkal vagy az attól való félelemmel magyarázható, de egyes családoknak sikerült jobb menedéket találniuk. Jelenleg 810 ezer ember él 1150 sátortáborban Port-au-Prince-ben és a környékén.

A nemzetközi közösség újjáépítési segélyeiből több mint 200 ezer ember részesült Haitin. A tavaly január 12-én történt, Richter-skála szerint 7-es fokozatú földrengésben - amely leginkább a fővárost és környékét sújtotta - Haiti lakosságának 15 százaléka, vagyis több mint negyedmillió embert halt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában