Koronavírus

2020.12.02. 05:44

Egy hónappal meghosszabbítja a rendkívüli állapotot Lettország

Lettország egy hónappal meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli állapotot, és további korlátozó intézkedéseket is bevezetnek a járvány lassítása érdekében – derül ki Krisjanis Karins lett miniszterelnök keddi bejelentéséből.

Az új rendelkezés értelmében csütörtöktől a saját otthonán kívül mindenki köteles maszkot hordani beltéren is. A boltok és a bevásárlóközpontok az élelmiszert és az alapvető fontosságú szükségleti cikkeket árusító üzletek kivételével hétvégenként és munkaszüneti napokon zárva maradnak, a kiskereskedőknek pedig ügyelniük kell arra, hogy ne alakuljon ki torlódás az üzlethelyiségekben. December 7-től minden iskolának át kell állnia a digitális oktatásra, ez alól kivételt csak az alsós osztályok jelentenek.

Az 1,9 milliós Lettországban szeptember óta robbanásszerűen nő a fertőzöttek aránya. A rigai kormány november elején rendelte el a rendkívüli állapotot, amely december 6-án járna le, de az új rendelkezés értelmében január 11-ig tart.

Lettországban a járvány kezdete óta összesen körülbelül 18 ezer fertőzést regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában