Egy kisgyerek és egy felnőtt halt meg a zalalövői balesetben

Egy kisgyermek és egy felnőtt halt meg a csütörtök esti zalalövői balesetben. Az elsődleges vizsgálatok szerint egy előzésben lévő kamion mögül előzött az osztrák gépkocsi.

Egy kisgyermek és egy felnőtt halt meg a csütörtök esti zalalövői balesetben. Az elsődleges vizsgálatok szerint egy előzésben lévő kamion mögül előzött az osztrák gépkocsi. A kamion még be tudta fejezni az előzést, ám a mögötte haladó autó összeütközött a szemből érkező szlovák kamionnal – mondta el tudósítónknak a helyszínen Novák Rudolf rendőr őrnagy.

Az osztrák autóban öten utaztak. Az ütközés következtében szinte teljesen felismerhetetlen kocsiban ketten – az autó vezetője, valamint egy kisgyerek – meghaltak. Az autó másik három utasa közül kettő életveszélyes, egy pedig súlyos sérülésekkel került a Zala megyei kórházba. A sérülteket csak a tűzoltók segtíségével tudták kiszabadítani a roncsból.

A baleset miatt a 86-os főút zalalövői szakaszát több órára lezárták, emiatt több kilométeres kamionsor torlódott fel mindkét irányban.