Ország-világ

2016.10.26. 21:04

Egy nő meghalt, többen megsebesültek segélyosztás közben Haitin

Egy fiatal nő meghalt, öt társa pedig megsebesült Haitin, amikor rendvédelmi erők fosztogatókra lőttek. Az incidens akkor történt, amikor a hatóságok élelmiszert osztottak a hurrikán sújtotta lakosságnak - közölte a port-au-prince-i kormány szerdán.

A fosztogatók kövekkel dobálták a rendőröket és az ENSZ békefenntartóit, akik könnygázzal és éles lövedékkel próbálták meg feloszlatni egy segélyszállító hajó körül összegyűlt tömeget kedden.


Egyelőre nem tudni, hogy a 18 éves nő hogyan halt meg, és a többiek hogyan sebesültek meg. Illetékesek szerint az egyik sebesült állapota súlyos.


Az incidens Dame Marie part menti kis faluban történt, Jeremie várostól nyugatra, ahol október elején napokon át puszTított a négyes fokozatú Matthew hurrikán.


Illetékesek közölték, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben és utasították a helyi hatóságokat: nyújtsanak segítséget az áldozatok hozzátartozóinak.

Címkék#Haiti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában