Ország-világ

2019.08.15. 14:57

Egy raktárnyi hamis parfümre és kozmetikumra csapott le a NAV Budapesten

A 41 ezer üvegnél is több parfüm, 16 ezer napszemüveg és a csaknem 5 ezer kozmetikai termék mind hamisítvány volt.

A pénzügyőrök egy budapesti raktárépületet ellenőriztek, ahol különböző „márkásnak" tűnő termékre bukkantak. A kozmetikai szettekről, a bluetooth hangszórókról, a különböző márkajelzéssel ellátott parfümökről (Gucci, Hugo Boss, Dior, Giorgio Armani, Chanel stb.) és napszemüvegekről (Carrera, Oakley, Police stb.) a szakértők egyértelműen megállapították, hogy azok mind hamisítványok - számolt be az esetről Facebook oldalán a NAV.


A gigantikus méretű „árukészlet" összeszámolása két napig tartott, amely alatt összesen 41 ezer üveg (3 700 liter) parfüm, 16 ezer napszemüveg, 5 ezer különféle szépségápolási termék, valamint 250 JBL hangszóró utánzat került elő.

 



Hozzátették: a hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek.


Az adóhatóság a hamis árukat lefoglalta és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában