Ország-világ

2009.06.06. 13:36

Egyre több szlovák költözik át

Politikus, operaénekes, az ország legjobb szakácsa, pénzügyi- és internetes vezérigazgató: mindannyian Szlovákiából költöztek a Győr-Moson-Sopron megyei Rajkára vagy a szomszédos településekre - írja a Kisalföld.

A lap úgy tudja, hogy több mint ötven család él a határ környéki magyar településeken. Eleinte a pozsonyi értelmiség érkezett: orvosok, tanárok, programozók és persze vállalkozók, menedzserek - mondta el az újságnak az egyik rajkai ingatlanközvetítő. Később már a vékonyabb pénztárcájúak is belevágtak az itteni ingatlanvásárlásba: ők az olcsóbb, 7-10 milliós házakat keresték. Az ingatlanközvetítő azt állítja, hogy a válság ellenére ebben a térségben nem esett vissza a lakáspiac, pedig egy felmérés szerint a rajkai árak megközelítik, sőt egyes esetekben meg is haladják a Budapest környékit. Emiatt is érdemes itt eladni - nyilatkozta a szakember a Kisalföldnek.

Címkék#Szlovákia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában