Együtt-PM - Orbán Viktor október 23-i gyűlöletbeszéde nem maradhat szó nélkül

Az Együtt-PM választási szövetség szerint Orbán Viktor miniszterelnök október 23-án, a központi állami ünnepségen "kirekesztő, magyart magyar ellen uszító gyűlöletbeszédet" mondott, ami nem maradhat szó nélkül.

Szabó Tímea az Együtt-PM társelnöke pénteki sajtótájékoztatóján közölte: arra kérnek “minden sértett állampolgárt”, hogy Orbán Viktor Facebook-oldalára írjanak egy üzenetet “Viktor! Én is magyar vagyok, de nem fideszes” szöveggel.

Szabó Tímea szerint a miniszterelnök október 23-án “összekeverte a Fidesz politikai kampányrendezvényét” a központi állami ünnepségekkel, csak a “közpénzzel kitömött, gyűlöletkampányra szakosodott” Békemenet résztvevőit köszöntötte beszédében, és nem az egész lakosságot, amivel “ellopta az ország nemzeti ünnepét”, és “Orbánország erődemonstrációjává silányította azt”.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a miniszterelnöknek minden magyart kellene képviselnie. Ezzel szemben Orbán Viktor a beszédében azt állította az ellenzékről, hogy az emberek közé akar lövetni, illetve idegen hatalmaknak átjátszani az országot. Ez pedig hazugság, uszítás és gyűlöletkeltés – mondta Szabó Tímea.

Úgy értékelte, az a “perpatvar”, ami október 23-án a baloldali ellenzék demonstrációján történt, egyedül Orbán Viktornak jó. Szerinte az ott mutatott magatartásával “néhány bajkeverő” csak azt érte el, hogy azóta pont a lényegről – Orbán Viktor “alávaló és gyalázatos beszédéről” – nem esik szó.

Kérdésre válaszolva hozzátette: az Együtt-PM és az MSZP együttműködési megállapodásának megkötésével a “legtöbb ellenzéki választót megszólítani képes együttműködés született”. Szabó Tímea úgy fogalmazott: meggyőződése, hogy nem az MSZP-n múlt az, hogy milyen módon zárultak a tárgyalások az MSZP és a DK között.