légvédelem

2020.03.22. 09:10

Éjszakai kiképzést tartanak a Gripenek

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a kecskeméti repülőbázis Gripen pilótái, március 23-26. közötti időszakban – az éves kiképzési tervnek megfelelően – délutáni és éjszakai repüléseket hajtanak végre.

Kecskemét, 2019. december 17. A megújult kecskeméti légi bázisra Pápáról visszaérkezõ Gripen vadászrepülõgép 2019. december 17-én. A kecskeméti bázist a NATO biztonsági beruházási programja keretében, valamint a Modern városok program részeként vegyes - katonai és polgári - használatú repülõtérré fejlesztették. A fél évig tartó felújítás alatt a Magyar Légierõ 12 Gripenje Pápán állomásozott. MTI/Ujvári Sándor

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

A repülés célja a pilóták képzettségének fenntartása, illetve a légtérvédelem folyamatos biztosítása – írták.

A HM felhívta a figyelmet arra, hogy a repülés során – Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros és Nagyatád, továbbá Kaposvár, Szigetvár valamint Szolnok térségében, az érintett napokon 14.50 és 21.30 között előfordulhat a megszokottól eltérő, nagyobb zaj- és hanghatás.

Borítókép: A megújult kecskeméti légi bázisra Pápáról visszaérkező Gripen vadászrepülőgép 2019. december 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában