Elégedett a győri köztisztasággal?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, elégedettek-e a győri köztisztasággal?

ÖSSZES EDDIG MEGJELENT KÉRDÉS/VÁLASZ ITT >>

Szeptember 28-ai (csütörtöki) kérdésünk:

Elégedett a győri köztisztasággal?

Borkai Zsolt (Fidesz–KDNP): – Ha élénkíteni szeretnénk az idegenforgalmat, javítani kell a köztisztaságon. Szükség van az eltűnt tisztítóautók és utcaseprők munkájára, a szelektív hulladékgyűjtés kibővítésére, a graffitik és falfirkák eltüntetésére. Növelni akarjuk a részönkormányzatok támogatását, hogy saját hatáskörben dönthessenek a vizesárkok tisztításáról, a parlagfűirtásról.

Kovacsics Imre (független): – A polgármesterjelöltek közül először jelentettem ki, hogy összevonnám a győri közüzemi cégeket, és a városlakók igényeinek megfelelően emelném működésük színvonalát. A köztisztasággal kapcsolatban is úgy vélem, hogy a cégek összevonásából eredő megtakarításokból új, a köztisztaságot garantáló munkahelyeket lehetne teremteni. Minden győri parkba parkgondnokot állítanék, mi több, a közterületek tisztasági szempontú felügyeletét is megszervezném.

Kun András (MSZP–SZDSZ): – Nem. Ezért az egy park – egy gondnok (hogy mindennek legyen gazdája!), a szelektív gyűjtők mennyiségének növelése és szervezése, az utcai szemetesedények számának növelése (kereskedők, segítsetek!) rövid távon megoldandó feladat. Igazodni kell a szemétszállítás rendjének a lakossági igényekhez. És mindenkinek tudni kell: miénk a város – vigyázzunk rá!

Schmidt Péter (független): – Jelenleg sok függ egy adott városrész képviselőjétől, hiszen személyes ráhatásával és gyors intézkedésével elősegítheti a konténerek és kukák határidőre történő elszállítását, a zugszemétlerakók gyors és hatékony felszámolását, valamint a közterületek (parkok, utcák, intézmények környéke) köztisztasági problémáinak korrekt megoldását. Hosszú távon azonban sokkal nagyobb szerepet kell kapnia a lakossági visszajelzéseknek és a minőségbiztosításnak.

Szabó József (MDF): – A tisztaság relatív. Marikát, csángó kislány vendégünket kérdeztem, mi tetszett Győrben? Itt minden tiszta – mondta. Mi a szelektív gyűjtőkből kitoluló, a házak előtt púposra tömött konténerekben bűzlő szemetet is látjuk. Vagy kevés a konténer, vagy ritkán, rossz ütemezésben viszik, tehát jobb munkaszervezés kell. A többi zavaró jelenség felszámolására kerületgondnokok, közmunkások bevonását javaslom.

Szeptember 29-ei (pénteki) kérdésünk:

Hogyan befolyásolja a választási eredményt a belpolitikai helyzet?