legitimáció

2020.06.01. 11:46

Elemző: gazdasági kérdések miatt fontos az új nemzeti konzultáció

Nélkülözhetetlen, hogy a kormány visszacsatolásokat kapjon intézkedéseiről.

Gazdasági kérdések, a gazdaság újraindítása miatt fontos a legújabb nemzeti konzultáció – mondta Párkányi Eszter az Alapjogokért Központ elemzője a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című hétfő reggeli műsorában.

Az elemző szerint fontos, hogy a kormány visszacsatolásokat kapjon intézkedéseiről, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban valamilyen formában mindenkit érintett a koronavírus-járvány és annak hatása.

Úgy látja, a konzultáció eredménye egyfajta legitimációt is ad majd az annak alapján kialakított kormányzati álláspontnak Brüsszelben.

A nemzeti konzultációban szó lesz az Európai Bizottság eddig példa nélküli válságkezelési csomagjáról is, amiben közösen vállalna az unió adósságot. Párkányi Eszter szerint úgy néz ki, hogy ez a következő generációt is érinti, mert az adósságot 2028 és 2058 között fizetnék vissza.

Párkányi Eszter azt mondta: úgy tűnik, mintha büntetnék azokat a tagállamokat, akik időben cselekedtek. A magyar kormány időben lezárta a határokat, a különleges jogrend pedig lehetőséget adott arra, hogy gyors és hatékony intézkedéseket hozzon.

Több déli és nyugati tagállam nem lépett időben és súlyos károkat szenvedtek el, ezért azonban ne nekünk, közép-európaiaknak kelljen a zsebünkbe nyúlnunk – tette hozzá az Alapjogokért Központ elemzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában