Hallgassa élőben!

Elhalasztották az ítélethozatalt a megölt csecsemőjét fagyasztóba rejtő asszony ellen

Szakértői véleményekre vár, ezért az előzetes tervekkel ellentétben nem hirdetett ítéletet szerdán a Pest Megyei Bíróság a 2009-ben Dunakeszin történt csecsemőgyilkossági ügyben, sőt az e hétre tervezett tárgyalások is elmaradtak - közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel.

Kende Katalin elmondta, hogy H. Zsuzsannát tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberöléssel vádolják, ügyét 2010. júliusában kezdte tárgyalni a Pest Megyei Bíróság. Az asszony a nyomozás során beismerte tettét, de a bíróság előtt nem kívánt vallomást tenni. A tanúk és a szakértők meghallgatását követően új igazságügyi elmeorvosi és pszichológus szakértői vélemény beszerzése vált indokolttá, ám ezek a dokumentumok nem készültek el a tervezett határidőre, így az október 15-i és a 20-i tárgyalás, illetve a szerdára tervezett ítélethirdetés is elmaradt.
A friss szakértői vélemények mérlegelésére, a perbeszédekre és az ítélethirdetésre várhatóan novemberben kerül sor – tette hozzá a szóvivő.
A vádirat szerint H. Zsuzsanna 2008. augusztusa körül esett teherbe, de állapotát igyekezett eltitkolni, attól tartva, hogy társa – akivel akkor 19. éve élt együtt, s akivel két gyermeket neveltek – elhagyja. Tavaly májusában lakásuk mosdójában egészséges kisfiút szült az asszony, majd a csecsemőt megfojtotta, a holttestet pedig hűtőszekrényük fagyasztójába rejtette. Ő maga kórházba került, ahol először tagadta, majd beismerte a szülés tényét.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A 30 perces sajtos rúd receptje
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Hirdetés
A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM
Újra jár a tramtrain
Meghibásodás miatt Szegeden belül nem közlekedett kedden reggel a tramtrain. A hibát elhárították, 10:50-től ismét a teljes vonalon jár a vasútvillamos.
„Innen már nem megyek haza” – koronavírus-áldozatok utolsó mondatai szeretteikhez
Az elengedés mindenki számára nehéz, akkor pedig még inkább, ha egy járvány szakítja szét a családokat.
Kína szerint nincs veszélyben a rendezés az omikron variáns miatt
A szervezők szigorú koronavírus-protokollal készülnek a február 4. és 20. között sorra kerülő olimpiára.
Véradások a megye településein
Tűz ütött ki egy vásárhelyi családi házban
Tűzhelyen lévő étel égett egy ház konyhájában Hódmezővásárhelyen, a Vörösmarty utcában.
Korábban utalják a decemberi nyugdíjat
A bankszámlákra december 2-án utalják a járandóságot, és a postai kézbesítés is már csütörtökön megkezdődik.