Terrorizmus

2019.12.13. 22:06

Elhurcolt humanitárius dolgozókat gyilkoltak meg dzsihadisták Nigériában

Egy fegyveres csoport civilszervezetet támadt meg.

Négy elhurcolt humanitárius dolgozót gyilkoltak meg dzsihadisták Nigériában – közölte pénteken az Action Contre La Faim francia segélyszervezet, amelynek egyik munkatársa is az elraboltak között van.

„A fegyveres csoport, amely a humanitárius dolgozók július 18-i elrablásáért felelős, megölt még négy túszt. Az áldozataik száma így ötre emelkedett. Gondolatban hozzátartozóikkal és a Nigériában tartózkodó kollégáinkkal vagyunk”

- írta az éhínség ellen fellépő szervezet honlapján.

„Az Action Contre La Faim a lehető leghatározottabb módon elítéli ezeket a gyilkosságokat, és mélyen sajnálja, hogy nem teljesítették a túszok szabadon engedésével kapcsolatos felszólításait” – olvasható tovább a közleményben.

A szervezet a dzsihadisták markában maradt utolsó fogoly elengedését követelte. A Grace néven említett túsz az Action Contre La Faim munkatársa, akit szélsőségesek hurcoltak el júliusban két sofőr és a nigériai egészségügyi minisztérium három dolgozójának társaságában az északkelet-nigériai Borno állam Damasak nevű települése mellett a nigeri határ közelében.

A hatfős csoporttal tartó harmadik sofőrt még a helyszínen agyonlőtték, egy túszt pedig szeptember végén gyilkoltak meg a szélsőségesek.

A területen iszlamista csoportok tevékenykednek. A Reuters hírügynökség megjegyezte, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet nyugat-afrikai szárnya (ISWAP) az utóbbi időben kiterjesztette tevékenységét Borno államban.

A civilszervezetet, amelynek célja az éhínség elleni küzdelem, 1979-ben alapították Franciaországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában