Hallgassa élőben!

Elnök lett a vezérigazgató

A Ringa veszteségei kapcsán a tulajdonosok vizsgálták Tóth Ervin vezér- igazgató felelősségét, de munkájával annyira elégedettek voltak, hogy az igazgatóság elnökének is kinevezték – derül ki a vele készített interjúból.

A korábban bejelentett háromszáz dolgozónál több, négyszáz-négyszázötven embert vesz át a kapuvári Ringa-gyár új bérlője, a Debreceni Hús Rt. – nyilatkozta Tóth Ervin, a Ringa Húsipari Rt. vezérigazgatója a Vasárnapi Kisalföldnek. A vezető a debreceni céggel kötött megállapodást „jó kompromisszumnak” nevezte. Hozzátette, az alföldi cég vezetője már hónapokkal ezelőtt „nézegette” a kapuvári gyárat.
Tóth Ervin kérdésünkre elmondta, a közgyűlés nemcsak az ő személyes felelősségét, hanem az egész menedzsmentet érintően tartott vizsgálatot. Munkájával olyannyira elégedettek voltak, hogy a vezérigazgatót nem mentették fel tisztségéből, sőt, az igazgatóság elnökének is kinevezték. A szakember cáfolta azokat a véleményeket, amelyek arról szólnak, hogy a Ringa 840 millió forintos veszteségét szándékosan idézték elő. Kijelentette, amögött valójában a húságazat válsága húzódik meg.
Az igazgató megítélése szerint a kapuvári önkormányzattal mindvégig jó volt a viszonyuk, de természetesnek vette, ahogy a helyzet fokozódott, a kapcsolat is egyre nehezedett.
– A Ringa nem hagyta el a várost – szögezte le Tóth Ervin. – A kapuvári gyár továbbra is működik. A Ringa 2003-ban is termelt, volt árbevétele, ami alapján az adót megfizeti, és a dolgozók után is befizeti a járulékokat. Számomra ez azt jelzi, hogy pusztán a Ringa lépése nem okozhat kétszázmilliós kiesést a városnak.
A teljes interjút a holnap megjelenő Vasárnapi Kisalföldben olvashatják.
I. J.

Kirgiz sportoló még sosem nyert olimpiát – ha Lőrinczen múlik, nem is fog!
Cikkünkben a világ- és négyszeres Európa-bajnok kötöttfogású birkózó, a karrierje utolsó mérkőzésére készülő Lőrincz Tamás keddi döntője előtt pályafutásának statisztikái mellett a magyar birkózósport olimpiai eredményeivel is foglalkozunk. Felelevenítjük Kozma István és Polyák Imre 1964-es tokiói aranyérmét, de foglalkozunk a döntős ellenféllel, a kirgiz Akzsol Mahmudovval is, aki hazája első olimpiai bajnoki címéért küzd, miközben Lőrincz Tamás Magyarország 20. birkózó ötkarikás aranyérmét szerezheti meg– 2004 után az elsőt.
Karácsony Gergely elismerte: a baloldal a migránsok jogait védené
A főpolgármester egy német lapnak nyilatkozva véletlenül elszólta magát: a Gyurcsány vezette baloldal megint hazudozni akar a kampányban.
Merész! Nem takargatja hatalmas melleit Bochkor Gábor eltitkolt barátnője
Fürdőruhában mutatta meg magát.
Karemblémákat gyűjt a nyugdíjas lőkiképző
Legalább háromszáz, különböző rendvédelmi szervektől, a világ minden tájáról származó karemblémát gyűjtött össze az elmúlt évtizedekben Csikesz Péter, a ma már nyugdíjas lőkiképző.
Négyszáz éve süllyedhetett el a hajó, amelynek megtalálták a roncsait
Valószínűleg soha nem derül ki, mi okozta a vitorlás vesztét.
ITM: a járványhelyzet előtti szintre szorult vissza az álláskeresők száma
A kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek eredményességét egyre több kedvező foglalkoztatáspolitikai adat erősíti meg.