Előnyös szabályok

A múlt héten hatályba lépett rendezési terv Belváros, Kisbácsa, Bácsa és Sárás számára előnyökkel jár – vallja a városrészek két önkormányzati képviselője.

Somogyi Tivadar, a Belváros keleti felének önkormányzati képviselője szerint a rendezési terv egyik nagy előnye, hogy előmozdítja a régi lakóházak felújítását magántőke bevonásával, ráadásul még tetőterek is beépíthetővé váltak. „Örülök annak is, hogy a közgyűlési döntés szentesítette a Dunapart Rezidencia megvalósulását, és így egy gyönyörű sétány is lehet a Mosoni-Duna mellett” – tette hozzá. A jobboldali politikus pozitívumként említette azt is, hogy a Pálffy utca–Batthyány tér–Schwarzenberg utca vonal csillapított forgalmú zónává válhat, üzletekkel. Szerinte a lakóknak előnyös az Árkád felépítése is, mert a városrészben kevés az élelmiszerbolt.
Bárány István önkormányzati képviselő kérdésünkre nagy eredményként értékelte, hogy a korábban Kisbácsa és Bácsa közé betervezett északi elkerülőút nyomvonala kikerült Bácsa és Bajcs közé. „A rendezési terv lehetőséget ad arra, hogy a városrész élhető, természetközeli legyen” – fogalmazott a politikus. Több példát is felhozott erre: nem építhető be a Bálványosi-erdő, a Bácsai-legelő, a Bálványosi-nádas északi része, a Bácsai-csatorna két partja. Bárány István fontos eredménynek nevezte, hogy Sárás falusias lakóövezet lett, hogy az új utak a lakóövezetek szélén futnak majd, és hogy a családi házas övezetekben egy telekre egy, legfeljebb kétlakásos épület húzható fel.