Ország-világ

2016.07.05. 12:27

Elszabadult pitbullok téptek szét egy kutyát és támadtak meg egy férfit Dunaszerdahelyen

A széttépett kutya gazdáját botokkal felfegyverkezett emberek mentették meg.

munkatársunktól

Súlyos kutyatámadásról ír a Paraméter. Egy olvasójuk a forrás, aki arról számolt be, hogy a férjét és kutyájukat a dunaszerdahelyi Keleti lakótelepen, az öregotthon mögötti füves területen megtámadta két kutya. 


A széttépett kutya életveszélyben levő gazdáját botokkal felfegyverkezett emberek mentették meg.


A kárvallott család feljelentést tett a rendőrségen és óva inti a környéken élőket a kutyasétáltatástól, mivel állításuk szerint a szóban forgó pitbullok nem először támadtak.


Időközben a kutya gazdája részletesen megírta a Paraméternek az esetet, íme:  

A férjem futtatta a kutyát. Fél 10 körül 2 pitbull futott a helyszínre és elkezdték tépni, marni a kutyánkat. A férjem elkezdett kiabálni, erre elkezdtek ugrálni rá a kutyák. Hátrább lépett és ezután két ember sietett a segítségére. Ez alatt rángatták tépték a jack russelt. Az egyik segítőnél bot volt, mert nem tudta mi történt, lakásából futott le. A másik egy járókelő volt. Én a nagy kutyavonyításra lettem figyelmes és rögtön rohantam, mert megismertem a kutyám hangját és hallottam a nagy kiabálást. Mikor odaértem a két kutya az enyém körül körözött, az a földön feküdt és haldoklott, nem tudták elvenni onnan, mivel a kutyák ott köröztek. A férjem kiabált, ne menjek közelebb, ne kiabáljak, mert rám támadnak. Hívtam a rendőrséget. Amikor kiérkeztek a rendőrök, a kutyát felemeltük, kézbe vettem és beülten a rendőrautóba. Akkor érkeztek meg a kutya gazdái is. A rendőrségen mindent elmondtam. Az egész környék arról beszél, hogy várható volt, ami történt. Ha szükséges a kihallgatásnál, videóm is van az esetről, amit csak szükség esetén a rendőröknek fogok odaadni. Még hozzátenném, hogy mi távoztunk a helyszínről a legkorábban, hogy el tudjam temetni a kutyámat. Egyébként a városi rendőrök is kinn voltak a helyszínen.

Facebook-üzenetben megkereste a Paraméter a támadó kutyák tulajdonosát is, mondja el, szerinte miért és hogyan történt az eset. Nem élt a lehetőséggel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában