Kékfény

2021.02.25. 14:19

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt fogtak el egy zámolyi férfit

Több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves zámolyi férfival szemben a rendőrség, miután többeket, köztük fiatalkorút is ingatlanába költöztetett, majd kényszermunkára, bűncselekmények elkövetésére kötelezte és bántalmazta őket.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint több hónapig tartó nyomozás eredményeként sikerült összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján kedden otthonában elfogták az elkövetőt. A férfit őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított ingatlanához csalta a későbbi sértetteket és albérleti díj fejében lakhatást biztosított részükre. Rövid időn belül különböző munkák elvégzését követelte meg tőlük: fakivágás, kertrendezés, autóbontás, bevásárlás volt a feladatuk, valamint a jogosítvánnyal rendelkező sértettnek rendszeresen kellett sofőri tevékenységet is ellátnia.

Az elvégzett feladatokért a szabad mozgásukban korlátozott érintettek fizetést nem kaptak, mindemellett a megállapodásuk ellenére ételt sem biztosított részükre folyamatosan. Sőt, az elkövető lopásra is kényszerítette a sértetteket, és ha ellentmondtak, bántalmazta őket. Gyakran előfordult, hogy az ittas állapotban lévő férfi minden előzmény nélkül tettleg bántalmazta őket.

Egyikőjüket 13 éves kora óta kötelezte kényszermunkára és lopásokra. Idővel két sértett el tudott szökni a kizsákmányoló ingatlanáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában