Ország-világ

2019.07.13. 09:39

Emberkereskedelemmel és szexuális visszaélésekkel vádolták a milliárdost, most meg azzal, hogy tanúkat akar lefizetni

Mark Epsteint azzal is vádolják, hogy 350 ezer dollárral próbált meg befolyásolni várható tanúkat.

MTI

Mark Epsteint azzal is vádolja a New York-i ügyészség, hogy 350 ezer dollárral próbált meg befolyásolni várható tanúkat. Korábban emberkereskedelemért és szexuális visszaélésekért tartóztatták le a milliárdos üzletembert. 


Elemzők szerint az újabb vád pénteki benyújtásával az ügyészek közelebb kerültek ahhoz, hogy elutasítsák Epstein ügyvédjeinek kérelmét az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezésre. 


A szövetségi ügyészek azt állítják: bizonyítékaik vannak arra, hogy a 66 éves férfi tavaly 350 ezer dollárt utalt át két olyan embernek, aki tanúskodhatna ellene. 


"Ez a cselekedet, és különösen időzítése azt jelzi, hogy a vádlott megpróbálta befolyásolni az üzelmeit segítő két személyt, akik információkkal szolgálhatnak róla a nemrégiben napvilágra került vádakról" - írták az ügyészek a bíróhoz benyújtott, és az amerikai sajtóban nyilvánosságra hozott dokumentumukban. 


Epstein ügyvédjei a hét közepén azzal érveltek az óvadék mellett, hogy védencük nem jelent veszélyt a közösségre. Óvadéknak az üzletember 77 millió dollár értékűre becsült manhattani luxuslakását ajánlották fel, és egyben azt kérték, hogy Epstein a lakásában várhassa ki a bírósági tárgyalást. Az ügyészek azonban a bíróságnak írt levelükben azt hangsúlyozták, hogy "semmi nincs, ami megakadályozhatná, hogy (Epstein) elmeneküljön az országból". 


A bíróság hétfőn hoz döntést az óvadék ügyében.

Címkék#zsarolás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában