EU-tisztújítás - A Zöldek von der Leyen azonnali lemondását követelik

A zöldek szerint ha az Európai Parlament meg is választja von der Leyent a bizottság élére, az átmenetet a védelmi tárcánál azonnal meg kell kezdeni.

A Zöldek felszólították Ursula von der Leyen német szövetségi védelmi minisztert, hogy azonnali hatállyal mondjon le a kormányban betöltött tisztségéről, miután jelölték az Európai Bizottság élére – közölte a német ellenzéki párt védelmi szakpolitikusa, Tobias Lindner a Der Spiegel című hírmagazinnal.

A zöldek szerint ha az Európai Parlament meg is választja von der Leyent a bizottság élére, az átmenetet a védelmi tárcánál azonnal meg kell kezdeni.
    
“A miniszter nem ejtheti túszul a védelmi tárcát mint valami B-tervet arra az esetre, ha végül nem választják meg” – fogalmazott Lindner.
    
A tárca szóvivője szerint mindazonáltal távozásáig Ursula von der Leyen maradéktalanul ellátja feladatait védelmi miniszterként.
    
A francia Christine Lagarde, akit az Európai Központi Bank elnökének jelölt kedden az uniós tagállamok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács, a jelölés után bejelentette, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti tevékenységét a Nemzetközi Valutaalap főigazgatójaként.

szponzorált tartalom
Akár tíz évig is velünk maradhatnak az eldobált csikkek
Ónos szitálás is előfordulhat
Egy héten belül kiegyenesedhet a járványgörbe szakértők szerint Szerbiában
Az intézkedések hatása 10-12 napon belül érzékelhető, az új korlátozások pedig e hét elejétől érvényesek.
Trump: tömeges csalás volt, de ha az elektorok Bident választják, átadja a Fehér Házat
Mivel több tagállamban egy sor kereset nyomán per zajlik, még sok minden fog történni január 20-áig – mondta Donald Trump.
Te jó ég! Jennifer Lopez meztelen teste egyszerűen tökéletes
Biztonságosan vásárolhatunk ma, a fekete pénteken
Néhány alapvető szabály betartásával bátran vághatunk neki az idei online vásárlásnak.
2020.11.27. + melléklet