Hallgassa élőben!

Európa-nap

Győr. A megyeszékhely készül a szavazásra. A Széchenyi István Egyetemen és az egyetemi sportcsarnokban holnap látványos és érdekes programok várják az érdeklődőket. Kovács László külügyminiszter is beszédet mond délután és fellép a Princess együttes. A belépés természetesen minden programra díjtalan.

A délelőtti programok között 9-től 14 óráig előadások és egy érdekesnek ígérkező EU IQ vetélkedő szerepel. „Külföldi szemmel látva Magyarországot” a címe a tematikus előadásoknak, melyek az EU-integráció egyetemet érintő kérdéseiről szólnak.
Az „Európa-gondolat” pedig már az EU-ismeretekre alapozó IQ műveltségi vetélkedőt takarja. Ezen utóbbi programnak – akárcsak a szituációs játékoknak, szórakoztató műsoroknak – a rendezvénysátor ad majd otthont.
Az ismeretterjesztő előadásokra (14.20-tól 17 óráig) is várják a nagyközönséget a szervezők.
Témák: Az európai 1 célövezeti program tapasztalatai Burgenlandban. (Az előadás német nyelvű, de magyar tolmáccsal hallgatható. Előadó: magister Georg Schachinger, a Regional-management Burgenland GmbH ügyvezető igazgatója.) Az EU strukturális politikáinak tapasztalatai; Magyarország ezekből fakadó csatlakozás utáni feladatai. (Előadó: prof. dr. Szilágyi István, Veszprémi Egyetem, tanszékvezető egyetemi tanár.)
A Széchenyi István Egyetem

Európai Tanulmányi Központjának uniós tájékoztatója. (Előadó: dr. Milassin László, a Széchenyi István Egyetem ETK-vezetője.) Helyszín: egyetem, VIP-terem. Délután programok 16-tól 19.30 óráig: Princess-koncert, külügyminiszteri beszéd, majd a Transfolk együttes koncertje népek zenéjéből.

Joe Biden találkozó javasolt Vlagyimir Putyinnak
Az ukrajnai konfliktusról és egyéb regionális, illetve globális ügyekről egyeztetett kedden, telefonon az amerikai és az orosz elnök.
Varga Judit: Magyarország működő megoldást mutat a migrációs válság megoldására
Egész Európa számára működő modellt kínálnak a magyarok az igazságügyi miniszter szerint.
Orbán Viktor: Magyarország az oltási rangsor élmezőnyében (videó)
Megyünk tovább – írta közösségi oldalán a magyar miniszterelnök.
Egy édesanya drámája: két hónapon belül két fia lett öngyilkos
Elképesztő fájdalmáról vallott az az édesanya, akinek két hónap leforgása alatt mindkét fia eldobta az életét.
Fucsovics kiesett
A 29 éves magyar játékos ötödször találkozott 25 éves, a világranglistán 28. olasz riválisával.
Tölgy- és hársfa csemetéket ültettek Mártélyon
Negyven hárs és ugyanennyi tölgyfát ültettek el Mártélyon a közelmúltban.