rajtaütés

2020.07.02. 08:22

Fegyveresek lemészároltak huszonnégy embert egy mexikói drogrehabilitációs központban

Fegyveresek lemészároltak huszonnégy embert egy drogrehabilitációs központban Mexikóban, hetet pedig megsebesítettek, akik közül hárman súlyos állapotban vannak – közölte a rendőrség helyi idő szerint szerda este.

A hatóságok tájékoztatása szerint az egyelőre ismeretlen támadók mindenkire tüzet nyitottak a Guanajuato állambeli Irapuato városban található létesítményben, s a jelek szerint senkit nem is szöktettek meg.

Guanajuato a latin-amerikai ország legveszélyesebb állama a friss statisztikák alapján, véres bandaháború zajlik itt a Jalisco kartell és egy helyi geng között, amely különösen súlyosan érinti Irapuatót.

A rajtaütés oka egyelőre ismeretlen, Diego Sinhue kormányzó azonban arról számolt be, hogy bizonyos bűnözői csoportoknak nagy valószínűséggel közük lehet hozzá.

Június elején hasonló támadást követtek el egy kábítószerfüggőknek létrehozott rehabilitációs központban, ugyancsak Irapuatóban, akkor tíz halálos áldozat volt. Még nem világos, hogy ugyanazon intézményről van-e szó most is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában