Ország-világ

2019.04.19. 11:25

Felébresztette az alvó kamionsofőröket, majd kirabolta őket egy férfi az M1-esen - videó

Az autópályán, Tata térségében rabolt és lopott a 37 éves román állampolgárságú férfi. Társát még keresi a rendőrség.

kisalfold.hu

Rablás és lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 37 éves román állampolgárságú férfi ellen. A gyanú szerint Constantin V. tavaly nyáron az M1-es autópálya egyik pihenőjében felébresztett egy alvó kamionsofőrt. Azt állította, hogy meghibásodott az autója, ezért kéri a segítségét. Amikor a sértettet a jármű hátuljához csalta, kivette a vezetőfülkében lévő pénzét, majd ezidáig ismeretlen társa gázspray-vel szembe fújta és elmenekültek a helyszínről.

Pár hónap múlva a férfi újabb bűncselekményt követett el ugyanebben a parkolóban. Ezúttal is felébresztette az alvó sértettet és miután elterelte a figyelmét, eltulajdonította a gépkocsi ülésén lévő táskáját, a benne lévő készpénzzel, iratokkal és mobiltelefonnal.


A tatai rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek az elkövető elfogása érdekében. Miután azonosították, a Tatabányai Járásbíróság 2019 januárjában európai elfogatóparancsot adott ki ellene. A férfit Romániában fogták el és kedden átadták a magyar hatóságnak. Társát még keresi a rendőrség.

 

Constantin V-t a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezésére a bíróság csütörtökön elrendelte letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában