egyhangúlag

2020.07.17. 11:49

Felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét

A képviselőtestület fegyelmi eljárást indított Balogh Csaba ellen.

A gödi önkormányzat képviselő-testülete július 17-i ülésén többségi szavazással fegyelmi eljárást indított Göd momentumos polgármestere ellen – tudta meg a Magyar Nemzet. Balogh Csabát a fegyelmi eljárás idejére, harminc napra felfüggesztették állásából – írja a lap.

Frissítés: A Magyar Nemzet a jegyző közlése nyomán azt írja, a határozat csak június 18-án lép érvénybe, így a pénteki testületi ülést még a polgármester vezethette le. A fegyelmi eljárást háromtagú bizottság vizsgálja, abba egy-egy tagot ad az önkormányzati testület három frakciója. A polgármesteri teendőket az első alpolgármester, Fülöp Zoltán (LMP) veszi át.

Az ügy érdekessége, hogy Balogh Csaba július 2-i Facebook-bejegyzése szerint visszavonta az alpolgármesterek megbízatását. Szerinte ugyanis egy városnak azért van szüksége alpolgármesterekre, hogy azok segítsék a település fejlődését, az elvállalt feladatokat elvégezzék az ott lakók érdekeit képviselve, valamint a polgármesterrel közösen, együtt küzdjék le a várossal szemben álló akadályokat. A városvezető szerint Fülöp Zoltán LMP-s és Lőrincz László DK-s helyettesei ezt a feladatot nem látták el, sőt a város polgárainak érdekei ellen politizáltak. A polgármester kifejtette, hogy az alpolgármesterek ezután csak képviselői fizetésükre lesznek jogosultak, és nem terhelik majd őket a hivatali teendők. Csakhogy Balogh nem válthatja le az alpolgármestereket, nem vonhatja meg alpolgármesteri javadalmazásukat, mint ahogy ezúttal sem az történt, amit kiírt a közösségi oldalára. Jogi szakértők szerint a polgármester legfeljebb megkurtíthatja, esetleg teljes körűen megvonhatja az alpolgármesterek hatásköreit – írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában